Sałatka Frutti di mare – LIMITO
Opublikowano: 15-06-2010
Składniki:
Mieszanka morska LIMITO Seafood Delicatess – 5 składnikowa,
świeży koperek,
pietruszka,
4 pomidorki cherry,
pół główki sałaty lodowej,
1 limonka i cytryna,
4 kromki pieczywa chrupkiego,
oliwa z oliwek, pieprz,
przyprawy prowansalskie,
bulion w kostce, sól,
łyżka białego wina.
Przygotowanie 10 minut.
Mieszankę morską podgotować w bulionie z dodatkiem białego wina. Koperek, pietruszkę i sałatę posiekać. Oliwę z oliwek wymieszać z ziołami, szczyptą soli i pieprzem, dodać do mieszanki sałaty, koperku i pietruszki. Na wierzchu ułożyć owoce morza i pomidorki pokrojone w ćwiartki. Całość skropić sokiem z limonki i udekorować plasterkami cytryny.
Przepis autorstwa: LIMITO