Szparagi w złotej panierce
Opublikowano: 23-05-2011
Autor przepisu: MSM Mońki
Składniki:
– 8 szparagów białych konserwowych,
– 4 plasterki szynki,
– 4 plasterki Sera Podlaskiego MSM MOŃKI,
– 2 jajka,
– 3 łyżki mąki,
– 4 połówki brzoskwiń konserwowych,
– 4 łyżki żurawin ze słoiczka,
– kilka gałązek świeżych ziół,
– bułka tarta,
– olej do smażenia.
Sposób wykonania:
Na plaster szynki kładziemy plasterek sera, po czym zawijamy w nie szparagi (2 sztuki). Całość panierujemy w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce. Potrawę smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z brzoskwinią i żurawiną, do dekoracji używając świeżych ziół. Smacznego Drogie Mamy!
www.msm-monki.pl