THE CLASSY ISSUE
Opublikowano: 16-06-2016
Nadchodzący weekend zapowiada się naprawdę gorąco! Po pierwsze: słońce. Po drugie: EURO 2016. Po trzecie: otwarty Piknik Koktajlowy World Class Poland w Warszawie – z finałową konkurencją w eliminacjach do najbardziej prestiżowego konkursu barmańskiego globu. Jest co świętować! Co powiecie na letni, wytrawny koktajl o mocnym charakterze, z odrobiną „ziołowości”?
THE CLASSY ISSUE
Składniki:
- Tanqueray No. TEN – 50 ml
- Wytrawny wermut infuzowany bazylią* – 15 ml
- Sok z kaparów – 5 ml
- Garnish: liść bazylii, kapary macerowane w Ketel One Citroen
*Infuzja: 300 ml wermutu połączyć z 6 dużymi listkami bazylii na 2 dni.
Wymieszać składniki z lodem do otrzymania idealnej temperatury koktajlu. Podawać w kieliszku do martini lub kupetce. Ozdobić liściem bazylii i kaparem macerowanym w Ketel One Citroen.
—————————————–
Jeśli chcecie zasmakować więcej wyśmienitych koktajli i zobaczyć na żywo finałowe zmagania najlepszych, polskich barmanów o przepustkę do udziału w kolejnej edycji konkursu World Class Competition w Miami, zarezerwujcie czas w najbliższą niedzielę, 19 czerwca (godz. 13-17:00) w Villa Foksal w Warszawie. WSTĘP WOLNY!