• 200 g świeżych truskawek • 200 g wątróbki drobiowej • 50 g masła • 3 łyżki cukru • 4 łyżki octu balsamicznego • 50 g kolorowych sałat • 1 cytryna • 1 pęczek natki pietruszki • sól, pieprz, oliwa
• oczyszczoną wątróbkę drobiową przekładamy do miski i marynujemy w soli, pieprzu i oliwie
• zamarynowaną wątróbkę smażymy na patelni na złoty kolor z obu stron, przekładamy na talerz i odstawiamy w ciepłe miejsce
• część truskawek drobno siekamy, na patelnię po wątróbce wysypujemy cukier i upalamy na złoty karmel, po czym dodajemy posiekane truskawki
• zalewamy octem balsamicznym, który redukujemy, dodajemy masło i trochę wody jeśli sos jest zbyt gęsty
• dokładamy usmażoną wątróbkę i posiekaną skórkę z cytryny
• pozostałe truskawki kroimy na pół, przekładamy do miski, doprawiamy sokiem z cytryny, octem balsamicznym, posiekaną natką pietruszki i oliwą; całość dokładnie, ale delikatnie mieszamy
• kolorowe sałaty rwiemy palcami na mniejsze kawałki
• na talerze wykładamy wątróbki, polewamy sosem z truskawek i octu balsamicznego, na wątróbce układamy listki kolorowych sałat, dekorujemy sałatką ze świeżych truskawek z natką i oliwą