? pomarańcze obieramy dość grubo nożem ze skóry i wycinamy cząstki (segmenty bez skórek)
? przekładamy do miski i marynujemy w soku z cytryny, soli, pieprzu i oliwie, możemy dodać posiekaną świeżą kolendrę
? na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę pokrojoną w półplastry i ziemniaki w kostkę, obsmażamy
? przekładamy do garnka z wrzącym wywarem, gotujemy aż warzywa staną się miękkie
? dorzucamy mrożony groszek zielony i gotujemy przez chwilę, aż groszek się rozmrozi (nie gotujmy zbyt długo, bo straci swoją zieloną barwę)
? miksujemy całość na gładką masę, przecedzamy przez sito, aby pozbyć się łupin
? dodajemy sok z pomarańczy, mleczko kokosowe, śmietankę, sól i pieprz do smaku, na koniec doprawiamy posiekaną świeżą kolendrą i upalonym na suchej patelni na złoty kolor sezamem
? na talerzu układamy cząstki marynowanej pomarańczy i nalewamy zupę tak, by pomarańcze wystawały ponad poziom zupy, dekorujemy upalonym sezamem i listkami kolendry