Adam Chrząstowski ambasadorem marki Tork

Opublikowano: 05-09-2012

Adam Chrząstowski, szef kuchni, autorytet i znawca sztuki kulinarnej, został oficjalnym ambasadorem szwedzkiej marki Tork w Polsce, oferującej rozwiązania higieniczne dla branży HoReCa. Ambasador będzie nie tylko twarzą kampanii reklamowej w mediach branżowych, ale przede wszystkim będzie korzystał z produktów Tork w swojej pracy.

IMG_0034

 

 

Zapraszając do współpracy Adama Chrząstowskiego, Tork inauguruje kampanię informacyjną pod hasłem „Hospitality – Kitchen, Dining, Cleaning, Washroom”, mającą na celu podkreślenie kompleksowego charakteru oferty Tork, dla każdego obszaru w lokalu gastronomicznym czy hotelu. „Rozpoczynając współpracę z nami, właściciele restauracji inwestują w rozwój swoich usług. Nasze systemy higieniczne ułatwiają pracę pracownikom, a goście mogą odczuć, że znajdują się w komfortowym otoczeniu” – mówi Małgorzata Łęcka, Regionalny Dyrektor Marketingu w firmie SCA Hygiene Products, będącej właścicielem marki Tork. „Właściciel restauracji doceni zalety czyściw niepozostawiających włókien na talerzu czy osuszanych potrawach, dozowników do ręczników papierowych, które pomagają utrzymać porządek w miejscu pracy czy mydła do rąk o wysokich parametrach antybakteryjnych. Podnosząc wydajność codziennej pracy, można jeszcze skuteczniej zatroszczyć się o swoich klientów, bo Hospitality oznacza przecież gościnność.”

Adam Chrząstowski znany jest z kreatywności oraz zamiłowania do niekonwencjonalnego łączenia smaków i aromatów. W swojej pracy nie uznaje kompromisów, jeśli chodzi o jakość i dobry smak. „W naszej firmie chętnie wspieramy pracowników w realizowaniu ich ambicji zawodowych – mówi Małgorzata Łęcka – dlatego szukając ambasadora zależało nam na zaangażowanej osobie, dla której kuchnia to autentyczne zamiłowanie. Proponując panu Adamowi pracę z produktami Tork, chcemy wspierać go w dalszym realizowaniu swoich pasji.”

Umowa pomiędzy Tork a Adamem Chrząstowskim obowiązuje do końca 2012 r.

Adam Chrząstowski – urodzony w roku 1968 roku, z wykształcenia filozof, karierę zawodową jako kucharz zaczynał w warszawskim Hotelu Bristol. Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, był pierwszym trenerem Kulinarnej Reprezentacji Polski Juniorów, jako juror uczestniczył w wielu konkursach i pokazach kulinarnych. Na stanowisku szefa kuchni pracował w restauracji Hotelu Sheraton w Warszawie, oraz w Szanghaju, gdzie przez dwa lata prowadził restauracje Hunters i Tropicana. W latach 2000-2004 jako asystent Kurta Schellera pracował w restauracji hotelu Rialto (Warszawa). W 2011 roku wybrany został patronem merytorycznym działań kulinarnych podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej.

Obecnie Adama Chrząstowskiego spotkać można najczęściej w Krakowie, gdzie gotuje i prowadzi restaurację Ancora, pięciokrotnie (2008-2011) już wyróżnioną rekomendacją przewodnika Michelin. Publiczności telewizyjnej znany jest jako autor programu „Adam po pracy”, którego cztery serie emitowane były na antenie Kuchni.TV. Ogromną popularnością  cieszą się jego warsztaty kulinarne oraz autorski blog: www.chefadam.pl.