Aktywnie, lekko, ze smakiem!
Opublikowano: 05-08-2010
Miasto zwiedzane z perspektywy roweru odkryje przed nami zupełnie nowe miejsca. W wolny dzień można zaplanować wycieczkę do parku, poza miasto, nad rzekę, w góry… . Wystarczy zabrać koc, obowiązkowo coś do picia, jakąś zdrową przekąskę i można w pełni cieszyć się urokami ciepłych, letnich dni. Ale wyruszając na każdą wycieczkę trzeba pamiętać o zabraniu niezbędnych rzeczy, licząc się z tym, że każdy dodatkowy kilogram będziemy nosić ze sobą.
Zdrowy przystanek
Jeśli podczas wyprawy dopadnie nas zmęczenie, warto mieć przy sobie coś pożywnego, zdrowego i lekkiego. W wycieczkowym plecaku, w koszyku rowerowym, czy też w plażowej torbie, nie może zabraknąć pysznych wafli Jumbo firmy Good Food. Wafle ryżowo – kukurydziane pozwolą nie tylko zaspokoić pierwszy głód, ale dostarczą organizmowi wielu składników odżywczych i węglowodany potrzebne do zregenerowania sił. Pełnoziarnisty ryż brązowy i kukurydza pochodzą z upraw naturalnych i nie są modyfikowane genetycznie. Kukurydza jest bogata w węglowodany i białko stanowiące główne źródło energii. Jumbo są niskokaloryczne, mają niewielką zawartość tłuszczów i nie zawierają glutenu, dlatego mogą być spożywane przez osoby będące na diecie.
Duża paczka dla… dużej paczki
Trzy wyjątkowe smaki ryżowo – kukurydzianych wafli Jumbo z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Jest to znakomita przekąska dla osób poszukujących wyrazistego smaku połączonego z zaletami pełnoziarnistych zbóż. Wygodne opakowanie pozwala na wielokrotne powracanie do wafelków, bez utraty walorów smakowych. Jumbo sprawdzą się i w czasie indywidualnych wypraw i podczas wypadów w większym gronie, duża paczka z pewnością wystarczy na długo i dla wszystkich. Wafle o wyrazistym, ciekawym smaku, dobrze znoszą zarówno niskie, jak i wysokie temperatury, są lekkie i praktyczne.
Ze smakowymi waflami w podróż do…
Serowe Jumbo zabiorą nas w smakową podróż do położonego w hrabstwie Somerset, w pobliżu wzgórz Mendip, angielskiego miasteczka Cheddar. To właśnie stamtąd wywodzi się jeden z najpopularniejszych gatunków sera doceniony na całym świecie. Ryżowo – kukurydziane wafle z dodatkiem wyśmienitego sera Cheddar tworzą wyjątkową mieszankę, która z pewnością sprawdzi się na niejednym turystycznym szlaku.
Ze słonecznych regionów świata, takich jak Ameryka Środkowa i Południowa, a także z Hiszpanii, Bułgarii, Rumunii, Grecji, Turcji czy Węgier pochodzi papryka – wiodący smak wafli Jumbo, nuta słodkawo-ostra. To zdrowa alternatywa dla tradycyjnych paprykowych przekąsek zajadanych podczas spotkań z paczką znajomych.
Królowa warzyw, jak czasem – ze względu na walory zdrowotne – określa się cebulę, została przywieziona ze środkowej Azji, obecnie hoduje się ją w całej Europie, Azji i Ameryce. W połączeniu z naturalną serwatką tworzy niepowtarzalną kompozycję – tak powstały wafle Jumbo o smaku kwaśnej śmietanki z cebulką.
Smakowe wafle Jumbo to nie tylko snack, który docenimy, gdy nagle będziemy „mieć smaka” na coś chrupiącego i pysznego, ale mogą stać się pełnoprawnym, sycącym i zdrowym posiłkiem, gdy wkomponujemy je odpowiednio w codzienną dietę.
Wafle ryżowe Jumbo o smaku serowym, paprykowym i śmietanki z cebulką, to produkt dla wszystkich, którzy lubią oryginalne, wyraziste smaki i kreatywnie podchodzą do swojego sposobu odżywiania. Sposób wypieku Jumbo gwarantuje zachowanie wszystkich walorów pełnego ziarna, składniki do produkcji wafli są starannie selekcjonowane i niemodyfikowane genetycznie.
Jumbo Ser Cheddar(145 g, 12 wafli) – produkowane z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.
Jumbo Papryka (145 g, 12 wafli) – zawierają prawdziwą słodką paprykę.
Jumbo Śmietanka z Cebulką (145 g, 12 wafli) – dodatkiem do nich jest naturalna serwatka i prawdziwa cebula.
Cena w sklepie: 4,00 – 4,50 PLN.
Producent:Good Food S.A., Skórzewo, ul.Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.
GOOD FOOD S.A. zajmuje się produkują i dystrybucją zdrowej żywności, której główną grupą produktową są wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły jej bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.
Fot. Good Food S.A.