Ambercake i Cremile – słodkie nowości Martin Braun

Opublikowano: 08-11-2010

Martin Braun, lider w branży cukierniczej i piekarniczej, wprowadził do swojej oferty nową mieszankę ciasta Ambercake oraz krem waniliowy Cremile.

ambercake_martinbraun_foto.jpg

Ambercake to gotowa mieszanka, dzięki której można przygotować soczyste ciasto biszkoptowo-tłuszczowe. Znajduje ona zastosowanie w produkcji ciast owocowych, placków i keksów. Bardzo dobrze utrzymuje ciężkie nadzienia i owoce, zarówno na wierzchu, jak i wewnątrz ciasta. Gotowe wyroby  na bazie Ambercake są bardzo soczyste. Pomimo zwartej struktury ciasto łatwo wyrasta i długo zachowuje świeżość, można je również zamrażać. Nie wymaga dodawania jaj – Ambercake je już zawiera. Mieszankę cechuje łatwość przygotowania i szeroka paleta zastosowań. Dostępna jest w opakowaniach 25 kg.

Cremile to krem o smaku waniliowym do przygotowywania na zimno. Idealny do przekładania ciast biszkoptowych, owocowych, jak również wypiekanych ciast i ciastek drożdżowych, półfrancuskich oraz francuskich. Cremile dzięki małemu dozowaniu jest bardzo wydajny. Posiada delikatny waniliowy smak, jest stabilny podczas pieczenia, a w kremie nie tworzą się grudki nawet podczas mieszania dużych ilości. Dostępny jest w opakowaniach 25 kg. Do każdego zakupionego worka Cremile w terminie do 30 listopada 2010 r. dodawana jest w prezencie rózga do mieszania kremów.

Cieszę się, że możemy zaproponować polskim Klientom najnowsze produkty cukiernicze, które odniosły sukces na rynku niemieckim. Zarówno Cremile, jak i Ambercake to bardzo wysokiej jakości surowce. Receptury zostały opracowane przez doświadczonych niemieckich technologów – informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z o.o. 

cremile_ulotka_martin_braun.jpg

Więcej o produktach Martin Braun na stronie internetowej: www.martinbraun.pl

KEKSY od Martin Braun 

Składniki:

– 1300g mieszanka Ambercake

 – 700g cukier

 – 800g olej

 – 800g woda

Sposób przygotowania:

– Wszystkie składniki wymieszać rzadką rózgą na średnich obrotach ok.3 minuty (nie ubijać)

– Do masy dodać 2000g mieszanki owoców kandyzowanych (keksowych) i wymieszać

– Napełnić formy do wysokości ok. 2/3

– Piec w temp. 180°C

– Czas pieczenia ok. 55-60 minut

ambercake_ulotka_martinbraun.jpg

Kontakt:

promocja@martinbraun.pl