Bogactwo jesiennej kuchni Roberta Sowy
Opublikowano: 28-09-2012

Jesień przyszła, nie ma na to rady… 23. września na warszawskich Polach Mokotowskich odbył się Wielki Piknik Rodzinny „Powitanie jesieni”. Pogoda była łaskawa dla Warszawiaków, którzy bardzo licznie dopisali na imprezie. Było całe mnóstwo atrakcji dla najmłodszych i tych starszych jak: jesienny spinning w strefie dla aktywnych, Jesienne Igrzyska na wesoło, czy gry i zabawy ruchowe.
O bogactwo jesiennej kuchni zadbał sam Robert Sowa – mistrz kulinarny, Vice Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, właściciel Restauracji Sowa & Przyjaciele. W bardzo atrakcyjnym, aż trudno uwierzyć jesiennym menu znalazły się takie propozycje jak:
– łosoś norweski w salsie z mango i imbiru, podany na aromatycznych gruszkach z sokiem cytrynowym, miodem i śliwowicą.
– ossobuco z jelenia marynowane w cytrynie, miodzie gryczanym i mbirze, podane z sałatką z rucoli, sera pleśniowego i marynowanych gruszek z wanilią
– aromatyczne krewetki z chili, podane na sałatce ze świeżego ogórka, mango i melona z miętą oraz z sosem z chrzanu wasabi i imbiru


Trzeba przyznać, że było naprawdę smacznie, każdy kto nie dotarł na Pola Mokotowskie i nie spróbował propozycji jesiennych mistrza powinien żałować. Wszystkich ukontentowanych smakiem czas upływał przy występie wspaniałych dziewczyn z zespołu The Chance.