CONVOTHERM ACS z ecoCooking. Oszczędzaj pieniądze i energię !
Opublikowano: 01-12-2010

Tradycyjne piece konwekcyjno-parowe CONVOTHERM z ACS
Jak to działa: Tradycyjne piece konwekcyjno-parowe stale uwalniają energię na zewnątrz z gorącym powietrzem wydobywającym się z urządzenia, poprzez co są zmuszone do stałego produkowania energii termicznej w komorze. W urządzeniach marki CONVOTHERM dzięki ACS -Systemowi Zamkniętemu energia dostarczana w trakcie obróbki termicznej pozostaje w komorze. Nie ma potrzeby ciągłego dogrzewania komory. Szczególne zalety urządzenia CONVOTHERM umożliwiają obniżenie temperatury obróbki termicznej o ok. 15 % oraz skrócenie czasu przygotowania o ok. 10% w porównaniu do tradycyjnych piecy konwekcyjno-parowych.
ecoCooking to nowy program gotowania, który oszczędza energię i poprawia jakość samego produktu. Zasada działania jest zarówno prosta i genialna: ACS – System Zamknięty zamontowany we wszystkich urządzeniach CONVOTHERM zapobiega utracie ciepła z komory pieca na zewnątrz podczas procesu gotowania. Funkcja ecoCooking korzysta z tego rozwiązania, przygotowując produkt w zaprogramowanych impulsach. Produkty przygotowywane są przy wykorzystaniu istniejącego ciepła resztkowego w komorze pieca aż do uzyskania idealnego wyniku. Po raz pierwszy udowodniono iż korzystając z funkcji ecoCooking uzyskano nawet do 25% oszczędność energii w porównaniu ze standardowymi metodami przygotowywania, zgodnie z wymogami zawartymi w normie DIN 18873-1.
Więcej informacji na www.convotherm.pl lub pod nr. tel. 790 828 828.