Cukiernicze sekrety Bożeny Sikoń

Opublikowano: 14-02-2013

Mistrzyni cukiernictwa, szef Pracowni Cukierniczej tortownia.pl Bożena Sikoń już od marca, w ramach Akademii tortownia.pl prowadzić będzie autorskie szkolenia z zakresu cukiernictwa. Warsztaty powstały z myślą o pasjonatach-amatorach oraz zawodowych cukiernikach, chcących rozszerzyć lub udoskonalić swoje umiejętności. Najsłynniejsza polska cukiernik wprowadzi kursantów w świat słodkich wypieków i wysublimowanych deserów, przekazując swoją wiedzę i sekrety zgromadzone przez lata doświadczeń.

Bozena_Sikon

 

Pierwsze z planowanych szkoleń poświęcone będzie zbliżającym się Świętom Wielkanocnym. Akademia tortownia.pl zaprasza na wspólne przygotowywanie, pieczenie i zdobienie aż trzech mazurków: różanego, kajmakowego i marcepanowego.

Natomiast dla wszystkich pasjonatów tortów i czekolady, Akademia tortownia.pl przygotowała szkolenie, którego uczestnicy, wspólnie z Bożeną Sikoń wykonają torty czekoladowe  z profesjonalną dekoracją z mrożonej czekolady.

Nowe szkolenia są odpowiedzią na zainteresowanie uczestników dotychczasowych szkoleń Akademii tortownia.pl i dopełniają ofertę dotyczącą różnych rodzajów dekoracji cukierniczych o warsztaty z przygotowywania i pieczenia słodkich wyrobów. Bożena Sikoń uczy nie tylko jak piec różne rodzaje ciast i przygotowywać kremy, ale także komponować i łączyć ze sobą rozmaite smaki i faktury, żeby stworzyć idealne łakocie.

akademia-tortownia_pl-logo

Warsztaty z Bożeną Sikoń to okazja by w ciągu kilku godzin wprowadzić swoje umiejętności cukiernicze na profesjonalny poziom i poznać tajniki tworzenia wyśmienitych deserów.

Więcej informacji na stronie www.akademia.tortownia.pl

Kontakt w sprawie szkoleń:

Renata Rudowska

renata.rudowska@tortownia.pl

tel. 22 203 53 73