Dla królów – szparagi, dla cesarzy – sznycel wiedeński

Opublikowano: 15-04-2011

Pełnia wiosny i przedsionek lata w restauracjach hotelu Marriott to bogactwo smaków w daniach skomponowanych przede wszystkim z sezonowych produktów.

MariottLillaWeneda

Parmizzano’s

W kwietniu wśród dań głównych w restauracji Parmizzano’s na szczególną uwagę zasługują szparagi. Te warzywa są cenione ze względu na walory smakowe i lekkostrawność. Sezon na nie trwa zaledwie kilka tygodni. Warto więc go wykorzystać, a propozycje szefa kuchni na pewno dogodzą nawet królewskim podniebieniom. Lokal zaprasza także na „Niedzielne Smakowanie”: w każdą niedzielę, od 13:00 do 16:00, w cenie 195 złotych od osoby, można delektować się świeżo przyrządzanymi daniami, makaronami z włoskiego bufetu oraz darmowym czerwonym i białym winem.

Champions Sports Bar

W kwietniowej ofercie lokalu uwagę zwracają mięsa, a wśród nich szczególnie sznycel wiedeński. W maju i czerwcu natomiast pojawią się w karcie dania meksykańskie. Serwowane do nich będą dwie Margarity w cenie jednej.

Lilla Weneda

Na niedzielne brunche od godziny 12:00 do 16:30 zaprasza restauracja Lilla Weneda. W kwietniu będzie można skosztować w niej hiszpańskich potraw, takich jak: paella, chorizo czy gazpacho. Dzieci do lat 6 wchodzą za darmo. W świąteczną niedzielę i poniedziałek (czyli 24 i 25 kwietnia) restauracja organizuje specjalny Brunch Wielkanocny z wieloma atrakcjami dla najmłodszych. Lilla Weneda ma również ofertę związaną z organizacją przyjęcia komunijnego. Wykwintna kuchnia i profesjonalna obsługa zapewnią niepowtarzalną atmosferę tego wyjątkowego wydarzenia.

ChopstiX

Przez cały kwiecień restauracja ChopstiX proponuje skomponowanie własnego zestawu sushi w cenie 79 złotych. Kieliszek wina śliwkowego – do zestawu gratis. W maju i w czerwcu, od poniedziałku do soboty, w godzinach 17:00 – 20:00 trwać będą Happy Sushi Hours. Warto wtedy spróbować nowych specjałów z Tajlandii, Wietnamu i Filipin, a maki miesiąca będą kosztować jedynie 25 złotych. Wciąż też trwa w Champions promocja najdłuższych Happy Hours. Skorzystać z niej można w każdą niedzielę od godziny 11:00 do poniedziałku do godziny 24:00 oraz od wtorku do soboty w godzinach 16:00 – 18:00. W tym czasie piwo Żywiec kosztuje połowę mniej – tylko 7 złotych. Promocja nie obowiązuje podczas relacji z dużych imprez sportowych.

 


O restauracjach Marriott

Lilla Weneda to restauracja z międzynarodową kuchnią serwująca najlepsze śniadania w Warszawie. Składają się na nie świeże warzywa i owoce, płatki owsiane, różne gatunki zbóż, gofry, omlety, szeroki wybór nabiału, w tym serów, a także przysmaki azjatyckie. Oprócz śniadań oferta lokalu obejmuje również lunche, brunche i kolacje. Lokal jest w stanie pomieścić 260 osób.

Parmizzano’s jest jedną z najpopularniejszych w Warszawie włoskich restauracji. To elegancki lokal z doskonałą obsługą. Karta dań obejmuje zarówno włoskie standardy (np. pasty, lasagne, carpaccio, typowe włoskie desery, np. tiramisu czy panna cotta), jak i dania bardziej wyrafinowane (np. tatar piemoncki, potrawy z ryb czy z owoców morza). Restauracja oferuje również bogaty wybór win.

Champions to jedyny amerykański bar sportowy w Warszawie. Na ponad 30 odbiornikach telewizyjnych i dwóch trzymetrowych ekranach można śledzić jednocześnie do dziewięciu różnych imprez sportowych. Champions łączy w sobie cechy restauracji, lunch baru, a wieczorem – klubu. W menu znajduje się wiele typowych amerykańskich przysmaków oraz lokalnych i międzynarodowych gatunków piwa.

ChopstiX to restauracja znajdująca się na drugim piętrze hotelu Marriott. Oferuje wiele egzotycznych potraw pochodzących z różnych części Azji. W menu znajdziemy też dania kuchni fusion, które łączą tradycje kulinarne Wschodu i Zachodu. Ciekawą propozycją lokalu są zestawy lunchowe sushi w przystępnych cenach, serwowane codziennie między 12:00 a 15:00.

 


Marriott International, Inc. (NYSE: MAR) jest wiodącą firmą hotelarską z ponad 3 400 placówkami w 67 krajach na całym świecie. Marriott International, Inc. zarządza i franczyzuje hotele pod markami: Marriott, JW. Marriott, Ritz-Carlton, Renaissance, Residence Inn, Courtyard, TownPlace Suites, Fairfield Inn, SpringHill Suites oraz Bulgari; buduje i zarządza kurortami o nazwach Marriott Vacation Club, Ritz-Carlton Destination Club oraz rezydencjami pod markami z rodziny Marriott oraz Marriott Exclusive Apartments;

udostępnia umeblowane mieszkania dla klientów korporacyjnych poprzez dział Marriott ExecuStay oraz zarządza centrami konferencyjnymi. Siedziba spółki mieści się w Bethesda w stanie Maryland, w Stanach Zjednoczonych. Na koniec roku 2008 Marriott na całym świecie zatrudniał około 146 000 pracowników. Marka Marriott International, Inc. została uznana przez magazyn BusinessWeek za jeden ze 100 najlepszych międzynarodowych brandów; a przez FORTUNE za jednego z najlepszych pracodawców. U.S. Environment Protection Agency (EPA) przyznaje jej tytuł „Partnera Roku” od roku 2004. W roku fiskalnym 2009 przychody

operacyjne Marriott International, Inc. wyniosły niemal 11 miliardów dolarów. Obecnie Marriott International, Inc. zarządza 112 placówkami w 21 krajach europejskich. Firma Marriott rozpoczęła swoją działalność w Europie w 1975 roku wraz z otwarciem Amsterdam Marriott Hotel w Holandii. W Polsce Marriott International, Inc. działa od października roku 1989 – od otwarcia Warsaw Marriott Hotel. Warsaw Marriott Hotel aż pięć razy z rzędu otrzymał nagrodę „Best Business Hotel in Eastern Europe”, przyznawaną przez brytyjski prestiżowy Business Traveler Magazine.

 Dodatkowe informacje dostępne są na stronie www.marriott.com.

 

Dodatkowych informacji udziela:

Katarzyna Szeląg
Marketing & PR Executive, Warsaw Marriott Hotel
Telefon: +48 22 630 7319
Email: mhrs.wawpl.marketing.and.pr@marriotthotels.com