Dni Polskiej Gastronomii w Pradze

Opublikowano: 22-11-2012

Kolejny raz odbyły się w Republice Czeskiej w Pradze  Dni Polskiej Gastronomii. Były to spotkania w formie prezentacji, degustacji oraz debat. Organizatorami byli: Polski Instytut  oraz Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Pradze. Prezentowane były między innymi: ekologiczne produkty z Dolnego Śląska, piwo z browaru z Gdańska oraz kulinarne show w wykonaniu Wiesława Bobera.

w.bober.pokaz001

 

W Instytucie Kulinarnym Cherparade w Pradze Wiesław Bober, Łukasz Grabowski, Kamil Adamczyk oraz Mariusz Roch zorganizowali i przeprowadzili kulinarne szkolenie dla 60 osób. Uczestnicy kursu pod kierunkiem kucharzy z Polski gotowali tradycyjne polskie pierogi i żurek. Uczestnicy otrzymali Certyfikaty oraz pamiątkowe Dyplomy. Kulinarne show wzbudziło duże zainteresowanie zarówno wśród uczestników kursu  jak również mediów.

Wiesław Bober

w.bober.pokaz006  w.bober.pokaz008

ZAPRASZAMY DO GALERII ZDJĘĆ