Dni Polskiej Gastronomii w Pradze
Opublikowano: 22-11-2012

Kolejny raz odbyły się w Republice Czeskiej w Pradze Dni Polskiej Gastronomii. Były to spotkania w formie prezentacji, degustacji oraz debat. Organizatorami byli: Polski Instytut oraz Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Pradze. Prezentowane były między innymi: ekologiczne produkty z Dolnego Śląska, piwo z browaru z Gdańska oraz kulinarne show w wykonaniu Wiesława Bobera.
W Instytucie Kulinarnym Cherparade w Pradze Wiesław Bober, Łukasz Grabowski, Kamil Adamczyk oraz Mariusz Roch zorganizowali i przeprowadzili kulinarne szkolenie dla 60 osób. Uczestnicy kursu pod kierunkiem kucharzy z Polski gotowali tradycyjne polskie pierogi i żurek. Uczestnicy otrzymali Certyfikaty oraz pamiątkowe Dyplomy. Kulinarne show wzbudziło duże zainteresowanie zarówno wśród uczestników kursu jak również mediów.
Wiesław Bober
ZAPRASZAMY DO GALERII ZDJĘĆ