Regulamin Dorszowe żniwa – XI edycja

Opublikowano: 05-05-2014

W dniach 22-24 sierpnia, tradycyjnie na Zamku w Gniewie, odbędzie się XI edycja popularnych Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.

dorsz_1

 

W Mistrzostwach co roku biorą udział najlepsi polscy kucharze. Podczas tegorocznych zmagań ich zadaniem będzie przyrządzenie zupy i dania głównego z ryb bałtyckich oraz deseru na bazie czekolady (nowość!). Konkurs oceniany będzie według nowych zasad i punktacji opracowanych przez Kapitułę Kulinarnego Pucharu Polski.

Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich – Dorszowe Żniwa zostaną przeprowadzone 23 sierpnia na Zamku w Gniewie. Na wszystkich Gości czekać będą liczne atrakcje rodzinne, degustacje i konkursy. Ogłoszenie wyników mistrzostw nastąpi o godzinie 20:00 podczas Gali Dinner, na dziedzińcu zamkowym.

23 sierpnia  w Zamku Gniew podczas Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich odbędzie się finał  I OGÓLNOPOLSKIEGO  KONKURSU DLA FOTOGRAFÓW KULINARNYCH. Tematem prac będą ryby morskie oraz czekolada i maliny. Regulamin, informacje o partnerach konkursu oraz nagrodach dla laureata konkursu  dostępne będą od 10 lipca na stronie www.kucharze.pl. Na prace konkursowe czekać będziemy do 10 sierpnia.

Wynik zostanie ogłoszony podczas uroczystej gali. Cenne nagrody będą czekać nie tylko na laureata konkursu, ale także na gości gali. Wieczór umili wszystkim koncert w wykonaniu Jakuba Jonkisza półfinalisty 4  edycji programu X Factor.

Oficjalna strona konkursu, na której znajduje się program, regulamin, skład sędziowski oraz wszelkie informacje organizacyjne: http://www.kucharze.pl/

Bezpośredni link: http://www.kucharze.pl/konkursy/dorszowe-zniwa/

REGULAMIN do pobrania

jury_dorsz