Expo Comida Latina – targi produktów latynoskich
Opublikowano: 31-08-2010

Expo Comida Latina 2010 to targi w całości poświęcone produktom i kuchni latynoskiej, które odbyły się w dniach 14-16 sierpnia w Los Angeles. Liczne sesje edukacyjne jak i pokazy kulinarne wzbogaciły tegoroczne wydarzenie, czyniąc je bardzo atrakcyjnym zarówno dla odwiedzających jak i samych wystawców. Seminaria i pokazy zostały tak przygotowane, aby goście targów zaczerpnęli cennych pomysłów i strategii, którymi będą mogli się posłużyć w swoich restauracjach, barach, czy innej działalności.
Różnorodność smaków na targach Expo Comida Latina zostały przedstawione podczas pokazów kulinarnych w wykonaniu najsławniejszych szefów kuchni z Los Angeles i nie tylko. Firmy wystawiające się podczas wydarzenia reprezentowały autentyczne, wyśmienite specjały jak i codzienną latynoską żywność i napoje. Podczas gdy szefowie kuchni przygotowywali dania od klasycznych po nowoczesne i od tradycyjnych po latynoskie-fusion, odwiedzający mogli zebrać wiele pomysłów, rad i wskazówek jak wzbogacić swoje menu lub sklepowe półki.
Seminaria, które trwały przez wszystkie 3 dni targów dotyczyły zarówno tematów związanych z najnowszymi trendami na rynku jak i problemu budowania własnej marki poprzez kampanie w mediach. Wykłady i rozmowy z pewnością przyniosły zarówno gościom targów jak i wystawcom wiele cennej wiedzy pomagającej utrzymać się na wciąż rosnącym rynku sprzedaży produktów latynoskich.
Expo Comida Latina to jedyne takie wydarzenie w Ameryce Północnej, które w całości koncentruje się na autentycznych produktach sektora gastronomicznego, które pochodzą z rejonów kultury latynoskiej. Przykładowo na stoiskach wystawców z Meksyku można było odnaleźć takie specjalności jak galaretka owocowa z guawy czy marynowane kaktusy. Nie zabrakło również podstawowych artykułów tj. różne rodzaje fasoli i różnorodne salsy. Nową tendencją w tym roku były produkty prozdrowotne i z zawartością samych naturalnych składników. W specjalnie przygotowanej alejce z nowościami można było odnaleźć zarówno zdrowe napoje, bezglutenowe tortille jak i świeży dip z ciecierzycy. A wszystko zgromadzone i zaprezentowane pod jednym dachem.
Edycja 2010 trwała 3 dni, w dniach 14-16 sierpnia, i odbyła się w Los Angeles w USA. Kolejna, w roku 2011 planowana jest w dniach 28-30 sierpnia w San Diego. Już teraz zaznaczmy tę datę w naszych kalendarzach!
Wiecej informacji: www.expocomidalatina.com
fot. Expo Comida Latina