Nemiroff Sziget Cocktail Competition 2010
Opublikowano: 24-08-2010
W pierwszym dniu warsztatów odbyło się szkolenie z zakresu towaroznawstwa, prezentacja wszystkich wódek z portfolio Nemiroff oraz szkolenie z miksologii i przyrządania koktaili na bazie wódek Nemiroff. Po oficjalej części nasi barmani bawili się na festiwalu oddając się szaleństwu przy muzyce takich gwiazd jak : Iron Maiden, Muse, Saner van Doorn i innych.
W pełni korzystając z różnonodności atrakcji jakie były dostępne na Sziget (bary Nemiroff, tajskie masaże, skoki na bungee, węgierskie karaoke czy też relaks w strefie VIP w towarzystwie przepięknych hostess). Drugiego dnia nasza Polska ekipa w pełni sił i w pełnej koncentracji stanęła do zawodów barmańskich. Pierwszy numer startowy wylosował Wojciech Urbański– bezbłędna technika, przepiękna dekoracja i wyśmienity smak.
Poprzeczka postawiona przez Wojtka była nie do osiągnięcia dla jego kolegów z Ukrainy, Węgier i Izraela. Pierwsze miejsce Wojtka Urbańskiego było bezapelacyje. Jako, że dobrego barmana charkteryzuje nie tylko poczucie smaku i nienaganna technika pracy ale i szuka komunikacji z konsumentem barmani mieli za zadanie przygotować prezentacje swojego kraju. W tej kategorii nalepszy okazał się Piort Sajdak, który bardzo sumiennie profesjonalnie podszedł do tego zadania i zdeklasował kolegów z reszty świata. Kolejna nagroda jaką zdobyła Polska ekipa to Grand Prix dla najlepszego showmana którą otrzymał Stanisław Krzewski. W kategorii flair w czołówce znalazł się Piotr Drzewucki a koledzy Krzysztof Lewkowicz i Damian Koszarek czynnie uczestniczyli w międzynarodowej komisji sędziowskiej.
Ciekawe warsztaty, wspaniała zabawa i ogromny sukces Polskiej drużyny – to najbardziej adekwatne podsumowanie uczestniectwa naszych kolegów z SPB na Nemiroff Sziget Cocktail Competition 2010.
Specjalista ds. Gastronimii
Nemiroff Polska