Firma z tradycjami!
Opublikowano: 10-12-2013

VEDRENNE rozpoczęła produkcje likierów w 1923 roku w Nuits-Saint-Georges, w sercu Burgundii, w samym środku burgundzkiego sadu. Jej założycielem był pan Joseph Vedrenne. Dziś jego doświadczenie, związane z nowoczesnymi technikami przetwarzania, objawia się w doskonałości i asortymencie produktów Védrenne.
Marka jest synonimem jakości i prestiżu dla wszystkich miłośników wyśmienitych smaków. Cała produkcja odbywa się w jednym miejscu, począwszy od zbioru owoców, po ich rygorystyczną selekcję, rozdrabnianie, macerację lub destylację, po produkt końcowy.
Firma zasłynęła ze znakomitej jakości Creme de Cassis. Burgundia – to najbardziej znany region winiarski we Francji. Warunki klimatyczne i gleba sprzyjają nie tylko winoroślom, ale także obficie rośnie tu czarna porzeczka. Najsłynniejsza odmiana na świecie – cassis de dijon – „burgundzka czarna perła”
W 2001 roku Vedrenne otworzyło CASSISSUM, muzeum w całości poświęcone czarnej porzeczce. Tu można dowiedzieć i nauczyć się wszystkiego o tym owocu. To wyjątkowe miejsce, które w ciągu roku odwiedza 40.000 zwiedzających.Wycieczka z przewodnikiem obejmuje zwiedzanie piwnic i fabryki Vedrenne oraz muzeum.
Produkty Vedrenne są każdego roku nagradzane złotymi i srebrnymi medalami przez międzynarodowe organizacje.
Zapraszamy do współpracy
Małgorzata Ciesielska
Brand Manager Vedrenne
tel: 695 003 553
email: malgorzata@francevins.pl