Food Business Awards 2014 przyznane!
Opublikowano: 31-10-2014


Oto lista finalistów i zwycięzców Food Business Awards 2014:
Debiut konceptu gastronomicznego
– Benvenuti in Italia, ul. Najświętszej Marii Panny 9, Legnica, właściciel: Efez Polska
– Zaścianek-Kuchnia za Ścianą, ul. Postępu 10, Warszawa, właściciel: POZH
– Sodexo Prestige, Stadion Narodowy w Warszawie, właściciel: Sodexo Polska
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Zaścianek-Kuchnia za Ścianą
Efektywny rozwój marki
– Green Caffe Nero Platinum, ul. Domaniewska 42, Warszawa, właściciel: Green Coffee
– Zaścianek-Kuchnia za Ścianą, ul. Postępu 10, Warszawa, właściciel: POZH
– Restauracja 99, Al. Jana Pawła II 23, Warszawa, właściciel: spółka Restauracje 99
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Green Caffe Nero Platinum
Fast – Food
– Salad Story, Prosta Tower ul. Prosta 32, Warszawa, właściciel: Salad Story
– Subway, ul. Zgoda 9, Warszawa, właściciel: AD Concept Agnieszka Dołęgowska
– 7th Street Bar & Grill, ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego 7, Warszawa, właściciel: 7 Street Łukasz Błażejewski
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
7th Street Bar & Grill
Restauracja z obsługą kelnerską działająca w sieci
– TASTE Wilanów, ul. Kazachska 1, Warszawa, właściciel: spółka FoodCraft
– 7th Street Bar & Grill, ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego 7, Warszawa, właściciel: 7 Street Łukasz Błażejewski
– Restauracja Polka Magda Gessler, ul. Świętojańska 2, Warszawa, właściciel: Food Zone
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
TASTE Wilanów
Restauracja z obsługą kelnerską działająca indywidualnie
– Restauracja 99, Al. Jana Pawła II 23, Warszawa, właściciel: spółka Restauracje 99
– Le Victoria Brasserie Moderne, ul. Królewska 11, Warszawa, właściciel: Orbis Oddział Sofitel Warsaw Victoria
– Road American Restaurant, Galeria Sky Tower ul. Powstańców Śląskich 95, Wrocław, właściciel: MJM Group
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Restauracja 99
Restauracja działająca indywidualnie – tradycyjna kuchnia polska
– Restauracja Na Skrajnej, ul. Skrajna 1A, Ząbki, właściciel: Polskie Smaki
– Opałkowa Chata, Cieszkowskiego 17, Bolesławiec, właściciel: PHU Service Jacek Opała
– Restauracja Biała Gęś, ul. Belwederska 18a, Warszawa, właściciel: Food Zone
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Opałkowa Chata
Restauracja działająca indywidualnie – tradycyjne kuchnie świata
– Road American Restaurant, Galeria Sky Tower ul. Powstańców Śląskich 95, Wrocław, właściciel: MJM Group
– Trattoria Bellini Magda Gessler, ul. Rynek Starego Miasta 21, Warszawa, właściciel: Food Zone
– Restauracja Babooshka, ul. Grójecka 18/20, Warszawa, właściciel: Intrade
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Restauracja Babooshka
Kawiarnia – lodziarnia działająca w sieci
– Green Caffe Nero Arkadia, C.H. Arkadia, ul. Jana Pawła II 82, Warszawa, właściciel Green Coffee
– Costa Coffee, ul. Powsińska 31, Warszawa, właściciel: CHI Polska
– Choice, chocolate and ice cream, Galeria Pasaż Grodzki, ul. Grodzka 7, Jelenia Góra, właściciel: Choice
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Green Caffe Nero Arkadia
Stołówka/ Kantyna/ Restauracja pracownicza
– Good Company Garden Restaurant, ul. Żwirki i Wigury 18, Warszawa, właściciel: BMG Bacca
– Chilli BISTRO by Sodexo, ul. Jutrzenki 137, Warszawa, właściciel: Sodexo Polska
– Zaścianek-Kuchnia za Ścianą, ul. Postępu 10, Warszawa, właściciel: POZH
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Chilli BISTRO by Sodexo
Pizzeria działająca w sieci
– Presto Pizzeria Trattoria, ul. Sierakowskiego 88, Łódź, właściciel: Comer o Cenar
– Benvenuti in Italia, Galeria Piastów, ul. Najświętszej Marii Panny 9, Legnica, właściciel: Efez Polska
– Biesiadowo, ul. Przemysłowa 2, Gorzów Wielkopolski, właściciel: PPHU Wojtex
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Benvenuti in Italia
Nowatorska strategia marketingowa
– Renament Gastrobar, ul. Leonarda 11, Kielce, właściciel: Gastrobar
– Efez Świdnica, Galeria Świdnicka, ul. Westerplatte 29, Świdnica, właściciel: Efez Polska
– Choice, chocolate and ice cream, Galeria Pasaż Grodzki, ul. Grodzka 7, Jelenia Góra, właściciel: Choice
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Choice, chocolate and ice cream
Najlepsze menu
– Le Victoria Brasserie Moderne, ul. Królewska 11, Warszawa, właściciel: Orbis Oddział Sofitel Warsaw Victoria
– Restauracja 99, Al. Jana Pawła II 23, Warszawa, właściciel spółka: Restauracje 99
– Restauracja Qubus Hotel Głogów, Plac konstytucji 3 Maja 1, Głogów, właściciel: Qubus Hotel Management
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Le Victoria Brasserie Moderne
Restauracja bez obsługi kelnerskiej
– Salad Story Prosta Tower, ul. Prosta 32, Warszawa, właściciel: Salad Story
– kantyna M12, ul. Marynarska 12, Warszawa, właściciel: Eurest Poland
– Zaścianek-Kuchnia za Ścianą, ul. Postępu 10, Warszawa, właściciel: POZH
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Zaścianek-Kuchnia za Ścianą
Restauracja hotelowa
– Kitchen Gallery w Sofitel Warsaw Hotel, ul. Królewska 11, Warszawa, właściciel: Orbis Oddział Sofitel Warsaw Victoria
– Restauracja Destylarnia w Pałacu Mierzęcin, Mierzęcin 1, Dobiegniew, właściciel: Pałac Mierzęcin NOVOL
– Restauracja Four Colors w DoubleTreeby Hilton, ul. Łąkowa 29, Łódź, właściciel: Film Hotel
ZWYCIĘZCA KATEGORII:
Kitchen Gallery w Sofitel Warsaw Hotel
Nagrody specjalne w konkursie ufundowała PizzaPortal, firma WellServed oraz MoJa Consulting.
Organizator:
BROG Marketing – platforma mediów skutecznej komunikacji B2B – wydawca miesięczników: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Paliwowego PetroTrend.