Food Lab Studio już otwarte!
Opublikowano: 04-03-2015

To platforma wymiany doświadczeń, wiedzy i pomysłów, które zrodziły się z miłości do gotowania. Twórcą tego miejsca jest Grzegorz Łapanowski – miłośnik dobrego i zdrowego jedzenia, który swoją pasją i wiedzą pragnie podzielić się z innymi.
FOOD LAB STUDIO jest odpowiedzią na potrzeby najbardziej wymagających miłośników gotowania. Na 400 m2 znajduje się profesjonalnie wyposażona przestrzeń kulinarna, która zapewnia stanowiska pracy dla 40 pasjonatów gotowania. To doskonała okazja do rozwoju swoich umiejętności pod czujnym okiem najlepszych kucharzy i szefów kuchni. W FOOD LAB STUDIO znajduje się biblioteka i sklep oferujący wyselekcjonowane pozycje najbardziej znanych wydawnictw oraz profesjonalne untensylia kuchenne. To również zaplecze produkcyjne do sesji fotograficznych i video, miejsce, w którym odbędą się wernisaże, wystawy i spotkania branżowe.
Grzegorz Łapanowski to również założyciel Fundacji „Szkoła na widelcu” – projektu kulinarno-edukacyjnego, który od 2012 roku dba o poprawę jakości odżywiania dzieci w szkołach. Celem fundacji jest również poszerzenie wiedzy i świadomości rodziców, nauczycieli i pracowników szkół, którzy mają wpływ na jadłospis najmłodszych.
FOOD LAB STUDIO
ul. Racjonalizacji 5 lok. 102
02-673 Warszawa