Food Lab Studio już otwarte!

Opublikowano: 04-03-2015

To platforma wymiany doświadczeń, wiedzy i pomysłów, które zrodziły się z miłości do gotowania. Twórcą tego miejsca jest Grzegorz Łapanowski – miłośnik dobrego i zdrowego jedzenia, który swoją pasją i wiedzą pragnie podzielić się z innymi.

food.lab.studio

FOOD LAB STUDIO jest odpowiedzią na potrzeby najbardziej wymagających miłośników gotowania. Na 400 m2 znajduje się profesjonalnie wyposażona przestrzeń kulinarna, która zapewnia stanowiska pracy dla 40 pasjonatów gotowania. To doskonała okazja do rozwoju swoich umiejętności pod czujnym okiem najlepszych kucharzy i szefów kuchni.  W FOOD LAB STUDIO znajduje się biblioteka i sklep oferujący wyselekcjonowane pozycje najbardziej znanych wydawnictw oraz profesjonalne untensylia kuchenne. To również zaplecze produkcyjne do sesji fotograficznych i video, miejsce, w którym odbędą się wernisaże, wystawy i spotkania branżowe.

Twórcą FOOD LAB STUDIO jest Grzegorz Łapanowski – kucharz, ekspert w dziedzinie zdrowego odżywiania. Z pasją eksperymentuje i chce zarazić tą pasją innych. To autor książek „Smakuje” i „Szkoła na Widelcu – najlepsze przepisy dla całej rodziny”, w których dzieli się swoją wiedzą na temat dobrego gotowania. Do odkrywania nowych smaków zachęca w autorskim programie Ł’apetyt, emitowanych w stacji KUCHNIA +. W 3. edycji programu TOP CHEF pojawił się w podwójnej roli: prowadzącego oraz członka jury. Już wiosną będzie można śledzić jego poczynania w nowej edycji Tańca z Gwiazdami.

Grzegorz Łapanowski to również założyciel Fundacji „Szkoła na widelcu” – projektu kulinarno-edukacyjnego, który od 2012 roku dba o poprawę jakości odżywiania dzieci w szkołach. Celem fundacji jest również poszerzenie wiedzy i świadomości rodziców, nauczycieli i pracowników szkół, którzy mają wpływ na jadłospis najmłodszych.

 

FOOD LAB STUDIO

ul. Racjonalizacji 5 lok. 102

02-673 Warszawa

kontakt@foodlabstudio.pl