Fundacja Klubu Szefów Kuchni gotuje z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy
Opublikowano: 05-01-2011

Już kolejny rok z rzędu Fundacja włącza się w szlachetną akcję Jurka Owsiaka i jego Orkiestry. W trakcie warszawskiego finału, 9.I.2011, szefowie ugotują zupę gulaszową dla wolontariuszy i hojnych warszawiaków.
Każdy kolejny Finał to przede wszystkim ciężka praca wolontariuszy. Dlatego członkowie Fundacji decydując się zagrać z Orkiestrą, jednocześnie chcieli wspomóc młodych ludzi kwestujących na ulicach. Od samego rana, w Warszawie, na rogu ulic Hożej i Marszałkowskiej, członkowie Fundacji będą gotować pożywną i rozgrzewającą zupę gulaszową. Chcą przede wszystkim nakarmić wolontariuszy, a także wszystkich tych którzy w niedzielę, 9 stycznia, przyjdą na Marszałkowską. I oczywiście wrzucą hojny datek do puszek Orkiestry.
W trakcie XIX Finału, przy stanowisku Fundacji pojawią się między innymi: Karol Okrasa, Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Dariusz Struciński i Theo Vafidis.
Szefowie z Fundacji KSK włączają się w działania Wielkiej Orkiestry już kolejny raz. W ubiegłym roku również gotowali dla wolontariuszy. Wtedy, w trakcie XVIII Finału, na fundacyjnym stanowisku przy Hożej i Marszałkowskiej, przygotowali bigos.
Fundacja Klubu Szefów Kuchni to prestiżowa organizacja zrzeszająca 27 najlepszych szefów w Polsce. Jej członkowie, którzy na co dzień pracują w czołowych restauracjach w kraju, starają się włączać w działania charytatywne przy każdej możliwej okazji. W zeszłym roku wsparli WOŚP, akcję „Kulinarni Blogerzy dla Kubusia”oraz wydaną dla Polskiej Akcji Humanitarnej książkę „Gotuj z Sercem”.