Fundacja KSK na Targach Internorga w Hamburgu
Opublikowano: 06-04-2011

Pomiędzy 18–23 marca 2011 w Hamburgu odbywała się jedna z najstarszych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży gastronomicznej na świecie. 85 edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa INTERNORGA zgromadziła tysiące przedstawicieli HoReCa. Na zaproszenie Wojciecha Chojnickiego, przedstawiciela firmy Winterhalter, w wydarzeniu udział wzięli członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
W 11 halach wystawienniczych, o łącznej powierzchni 87.000 m², zaprezentowane zostały największe nowości w zakresie sprzętu, usług hotelarskich i gastronomicznych. Targi zgromadziły około 1000 wystawców z ponad 24 krajów. Wiele firm czekało z premierą produktów, by zaprezentować je właśnie w trakcie Targów INTERNORGA, które po raz kolejny potwierdziły swoją znaczącą rolę w kreowaniu trendów nadchodzącego sezonu.
Targi są miejscem dialogu specjalistów z branży. Okresem nawiązywania kontaktów ale też poszerzania wiedzy z zakresu hotelarstwa i gastronomii oraz poznawania nowoczesnych technologii. Bogaty program imprez towarzyszący targom obejmował spotkania, konferencje i seminaria organizowane w ramach największego w Europie kongresu poświęconego profesjonalnej gastronomii – Internationales FoodService. Organizator wyjazdu członków Fundacji Klubu Szefów Kuchni do Hamburga, prezes firmy – Ralph Winterhalter zaprosił Szefów do rozmowy o nowoczesnych technologiach i ciekawych rozwiązaniach dla zaplecza kuchennego.