Fundacja KSK – plany na najbliższą przyszłość

Opublikowano: 11-03-2013

Fundacja Klub Szefów Kuchni to elitarna organizacja, zrzeszająca najlepszych szefów kuchni w Polsce, której celem działania jest kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych, uzupełnianie wiedzy i umiejętności zawodowych członków KSK oraz organizowanie i pomoc w przeprowadzaniu pokazów, szkoleń, konkursów i wystaw. Dlatego w tym roku również Szefowie Fundacji są organizatorami, jurorami i służą wsparciem merytorycznym w wielu konkursach, pokazach czy innych kulinarnych przedsięwzięciach.

logo_ksk_male

 

Poniżej przedstawiamy niektóre z nich z pierwszego półrocza:

a.  VIII Festiwal Kuchni Greckiej – Teo Vafidis – EUROGASTRO (20 marca – środa – pierwszy dzień targowy)
b.  V Polski Festiwal Carvingu – Mirosław Bobrowski – EUROGASTRO (20 marca – środa pierwszy dzień targowy)
c.  V Jubileuszowy Kulinarny Talent Roberta Sowy – EUROGASTRO (21 marca – czwartek – drugi dzień targowy)
d. Kuchnia pachnąca tradycją SMAKI ZIEMI PODLASKIEJ warsztaty kulinarne dla placówek oświatowo wychowawczych dzieci i młodzieży – Marcin Budynek – EUROGASTRO (22 marzec – piątek – trzeci dzień targowy)
e.  II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Świętokrzyski Mistrz Kuchni” – Waldemar Hołówka – hotel „Tęczowy Młyn” w Kielcach – (8-9 kwietnia – poniedziałek i wtorek)
f.   Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Unifreeze Culinary Cup 2013 – Łukasz Konik i Michał Górecki – V Jarmark Tumski w Płocku (26 maj – niedziela)
g.  I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Gęsina nie tylko na św. Marcina” – Wiesław Bober – Kudowa Zdrój (1 czerwca – sobota)
h. „BlogerChef” – konkurs jakiego jeszcze nie było – Mirek Drewniak (cd. półfinałów i finał)

Serdecznie zapraszamy wszystkich szefów kuchni i nie tylko do odwiedzenia powyższych wydarzeń kulinarnych. Bo będzie się działo!

www.fundacja-ksk.pl

Smarten.pl – PR dla Fundacji KSK