Fundacja KSK z nowym dodatkiem kulinarnym „Gazety Wyborczej”
Opublikowano: 03-12-2010

Fundacja Klubu Szefów Kuchni rozpoczyna współpracę z nowym magazynem „Gazety Wyborczej” – „Palce Lizać”. Już od najbliższego poniedziałku (6 grudnia) czytelnicy GW co tydzień będą mogli sięgnąć po nową porcję przepisów, felietonów i porady szefów z Fundacji KSK.
Tygodnik „Palce Lizać” to magazyn o charakterze kulinarno-lifestylowym. W każdym numerze znajdą się przepisy kuchni polskiej i światowej, felietony, porady, a także relacje z podróży kulinarnych. Treści dodatku będą publikowane na stronie palcelizac.gazeta.pl, a część z nich wzbogacona będzie o materiały multimedialne. Szefowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni zaangażowali się w prace przy nowym tytule, a ich artykuły będą pojawiać się w każdym z numerów.
Już w najbliższy na łamach „Palce Lizać” Karol Okrasa opowie o kursach gotowania, a Jerzy Pasikowski – o podróży do Turcji i przygodzie z tamtejszą dziczyzną. Także w poniedziałek poznamy przepisy na dania świąteczne i wigilijne autorstwa m.in. Dariusza Strucińskiego, Waldemara Hołówki, Wiesława Bobera, Konrada Birka czy Roberta Sowy (za sesje fotograficzne ich potraw odpowiedzialny jest znany m.in. z łamów miesięcznika Kuchnia duet Dorota i Bogdan Biały). W numerach kolejnych m.in.: reportaż z kursu gotowania w krakowskim Instytucie Kulinarnym, Grzegorza Labudy gotowanie na najwyższym szczeblu i rozmowy przy winie Rafała Targosza z Adamem Chrząstowskim.
W magazynie gościć będą także teksty stałych autorów i współpracowników Gazety Wyborczej, m.in. Marka Bieńczyka, Katarzyny Bosackiej, Ireny Cieślińskiej czy Wojciecha Nowickiego. Zespołem redakcyjnym dodatku kieruje Paulina Kałka. Za layout i szatę graficzną tytułu odpowiedzialny jest Maciej Kałkus, dyrektor artystyczny „Gazety Wyborczej”. Pierwszy numer dodatku jest promowany w kampanii obejmującej prasę („Gazeta Wyborcza” i jej dodatki, dziennik „Metro”, tygodnik „Polityka”), reklamę zewnętrzną (citylighty AMS), telewizję (TVP, TVN, Polsat, telewizje tematyczne) i internet (Gazeta.pl i nk.pl).