Fundacja zagrała z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy
Opublikowano: 10-01-2011

Kolejny rok z rzędu Fundacja Klubu Szefów Kuchni współpracowała z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy. Tradycyjnie w drugą niedzielę roku, gotowaliśmy dla wolontariuszy i warszawiaków.
W tym roku, podczas XIX Finału, postawiliśmy na zupę gulaszową. To danie, które świetnie rozgrzewa i daje energię. W sam raz dla zmarzniętych młodych ludzi przez cały dzień zbierających datki. Poza przedstawicielami stołecznych sztabów częstowaliśmy zupą warszawiaków, którzy w niedzielne przedpołudnie przyszli w okolice ulic Hożej i Marszałkowskiej. Na naszym stanowisku zjawiło się także kilka… psów ratowniczych, które brały udział w pokazach na Placu Defilad. Wygłodniałe czworonogi rzuciły się na zupę z wielkim apetytem.
Przy kotle z potrawą było bardzo międzynarodowo. Gotowali szefowie Jerzy Pasikowski, Dariusz Struciński, Karol Okrasa, Robert Sowa, Giancarlo Russo, Theofilos Vafidis, Rafał Targosz, Łukasz Pielak i Józef Seeletso. Robert Sowa żartował, że ta cześć zupy, którą miesza Giancarlo Russo jest bardziej włoska, a ta w części kotła bliżej Theofilasa Vafidis bardziej grecka.
Jak było naprawdę wiedzą tylko wolontariusze. Mamy nadzieje, że dzięki staraniom szefów z Fundacji Klubu Szefów Kuchni mieli energię na cały długi dzień pracy.