Good Food S.A. – Przyjacielem Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii

Opublikowano: 18-11-2010

5 listopada br. Rada Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi przyznała Good Food S.A. tytuł Przyjaciela Fundacji. Fundacja zajmuje się, oprócz działań medycznych, również promowaniem aktywnego, zdrowego stylu życia. Tytuł Przyjaciela Fundacji otrzymują firmy, które  wspomagają działalność Fundacji i promują zdrowe praktyki żywieniowe.

przyjaciel_fundacji_good_food.jpg

Good Food  S.A. od wielu lat proponuje produkty, które dostarczają składniki odżywcze najwyższej jakości pozwalając zachować smaczną, pełnowartościową i zdrową dietę.

Zwracając uwagę na to co jemy, poświęcając czas przygotowaniu zdrowych posiłków i wybierając produkty dobrej jakości, nie tylko zmieniamy swoje życie na lepsze, ale często również na dłuższe. – Działalność Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii służy edukacji medycznej i zdrowotnej społeczeństwa, dlatego jest nam bliska –  mówi Prezes Zarządu Good Food S.A. Robert Czajkowski.

Życie na „pełnych obrotach”

Skąd się bierze tak duża ilość pacjentów oddziałów kardiochirurgii? Z codziennego stresu, złych nawyków żywieniowych, braku ruchu. W pokonaniu tych wrogów zdrowego serca, stara się pomagać świadomym zagrożeń konsumentom, spółka Good Food.

Większość z nas na co dzień żyje w biegu i na tak zwanych „pełnych obrotach”. Wymaga tego od nas praca, dom oraz otoczenie, w jakim przebywamy. Coraz więcej pracujemy i rzadko mamy czas dla siebie, a stres, który towarzyszy nam na co dzień, traktujemy jako nieodłączny aspekt współczesnego stylu życia. Niestety, zapominamy o jego negatywnym wpływie na nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne.


Dieta sposobem na stres



Jeśli nie mamy wpływu na hałaśliwe otoczenie, presję czasu i inne stresogenne czynniki naszego codziennego życia, warto wspomóc nasz organizm odpowiednią dietą.

Good Food S.A. poleca na swojej stronie www.goodfood.pl siedmiodniową dietę antystresową, w skład której wchodzą: nabiał, warzywa, owoce, ryby, mięsa oraz produkty zbożowe. Wszystkie składniki zostały skomponowane w taki sposób, by nie tylko dostarczać wszelkich niezbędnych dla zdrowia wartości odżywczych, lecz również by uniknąć w jadłospisie zniechęcającej monotonii. 

 

Zmiana na zdrowsze



Kolejnym krokiem w walce ze stresem może stać się też korzystanie  z nowego portalu internetowego Good Food S.A. – www.zmiensienazdrowie.pl. Znaleźć tam można wsparcie oraz praktyczne wskazówki dotyczące zdrowego stylu życia. Portal umożliwia również poznanie  ludzi, chętnych zarówno do wymiany doświadczeń, jak i wspólnej wyprawy rowerowej czy odwiedzenia sali gimnastycznej. Na zainteresowanych czekają też  cenne i fachowe porady ekspertów, ciekawe artykuły i nowinki dietetyczne z kraju i zagranicy. A wszystko po to, by żyć zdrowiej, ciekawiej, dłużej…

– Wyróżnienie przyznane przez Radę Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religii jest dla Good Food S.A. bardzo cenne, bo wskazuje nie tylko nasze zaangażowanie w rozwój ważnego przedsięwzięcia, ale i w ideę, której firma jest wierna od blisko 20 lat – podsumowuje Robert Czajkowski, Prezes Zarządu Good Food S.A.

Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.

Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.

Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.

fot. Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii