Gęsina na św. Marcina w MAKRO
Opublikowano: 10-11-2012

Warszawa, 9 listopada 2012 – 1500 ton, tyle gęsiny rocznie zjadają Polacy. Tylko w ciągu ostatnich 3 lat spożycie tego mięsa wzrosło w naszym kraju dwukrotnie. Coraz chętniej sięgamy do tradycyjnych, polskich potraw takich jak m.in. pieczona gęś. Z okazji zbliżającego się dnia świętego Marcina specjalną ofertę gęsiny przygotowała sieć MAKRO Cash & Carry.
Gęsina w ofercie MARKO to nie tylko szeroka gama mięsa świeżego, ale również mrożonego zarówno od polskich jak i zagranicznych dostawców: m.in. cała gęsia tuszka, piersi z kością, nogi, skrzydła, szyje, tłuszcz oraz podroby. Mięso pochodzi z gęsi owsianych, żyjących w zdrowych, ekologicznych warunkach, na wolnym wybiegu.
W halach MAKRO świeża gęsina dostępna jest sezonowo – od lipca do listopada i w okresie świąt Bożego Narodzenia, natomiast mrożone mięso gęsi dostępne jest przez cały rok. Więcej informacji nt. zbliżających się bożonarodzeniowych promocji na gęsinę będzie można znaleźć na: www.makro.pl.