Honest Cooking w restauracji TASTE Wilanów

Opublikowano: 28-05-2013

TASTE Wilanów to nowoczesna restauracja położona w Miasteczku Wilanów przy ul. Kazachskiej 1. Wyśmienitą kuchnią i subtelną atmosferą przyciąga gości z całej Warszawy. TASTE Wilanów to idealne miejsce zarówno na lunche biznesowe, bankiety, jak i eleganckie kolacje w gronie najbliższych.

Logo_TW_04.03

 

TASTE Wilanów jako jedna z niewielu polskich restauracji promuje najnowszy światowy trend „Honest Cooking”. To połączenie znanego już stylu Slow Food z ogromną dbałością o jakość produktów i wykorzystanie ich w kuchni. Wszystkie składniki dań serwowanych w TASTE Wilanów pochodzą od sprawdzonych, regionalnych dostawców, są naturalne i świeże. Menu restauracji na stałe składa się z kilku sztandarowych potraw. Smakosze mięs mogą skosztować m.in. kaczki Nantaise z musem marchewkowym i pieczonym burakiem, łopatki jagnięcej Confit z puree z pasternaku z sosem miętowo-rozmarynowym, czy piersi perliczki ze szpinakiem i ziołowymi kopytkami. Na amatorów ryb czeka m.in. filet z dorsza z krewetkowym risotto, groszkiem cukrowym, okoń morski czy filet z dorady.

taste_2  taste_6

TASTE Wilanów obok znakomitego jedzenia przyciąga również nowoczesnym designem. Centralnym punktem lokalu jest masywny bar zbudowany z drewnianych legarów. Kuchnia jest przeszklona, oddzielona od restauracji panoramiczną szybą. Dzięki temu goście mogą „na żywo” oglądać cały proces przyrządzania potraw.

taste_8  taste_10

W menu każdy znajdzie coś dla siebie, miedzy innymi można spróbować: 

PRZYSTAWKI

– Burrata – (trzy rodzaje pomidorów, szalotka, dressing winegret)

– Szparagi z jajkiem poche i sosem holenderski (do wyboru z wędzonym łososiem lub świeża truflą) – 

– Smażona Foie Gras – (brioche, konfitura gruszkowa)

– Małże św. Jakuba – (salsa z sezonowych warzyw, palone masło)

Z U P Y
– Consomme z ogonów wołowych, pęczak jęczmienny 

– Krem z zielonych szparagów, świeżo tarta trufla 

R Y B Y

– Okoń Morski – (domowe frytki, mieszane sałaty, sos holenderski)

– Kalmary – (papryka padron, chorizo)

– Polędwica z tuńczyka – (soczewica, suszone pomidory, kolendra, rukola)

M I Ę S A
– Boczek Sous – vide – (puree ziemniaczane, sos jabłkowo majerankowy)

– Pierś Perliczki – (szpinak, ziołowe kopytka, sos tymiankowy)

– Kaczka Nantaise – (mus marchewkowy, pieczony burak, sos majerankowy)

– Łopatka Jagnięca Confit – (puree z pasternaku, sos miętowo – rozmarynowy) 

D E S E R Y
– Selekcja domowych lodów i sorbetów 

– Waniliowy Creme Brulee 

– Karmelizowana tarta cytrynowa, sos malinowy, sorbet 

MENU ŚNIADANIOWE (śniadania serwowane są w soboty i niedziele w godz. 9.00-11.30)

– Grillowane kiełbaski, sałatka z włoskich pomidorów i szalotki, pieczyw 

– Jajko Benedyktyńskie – ( szynka, jajko poche, sos holenderski, sałatka z pomidorów, tost)

– Szparagi i jajko poche z sosem holenderskim – 25zł

– Sałatka ze świeżych owoców sezonowych z miętą 

ZAPRASZAMY!

Adres: ul. Kazachska 1/ Herbu Szreniawa
02-000 Warszawa
Numer telefonu: 22 400 11 22
E-mail: rezerwacja@taste.pl

Godziny otwarcia: Pon. – Pt.: 11.30 – 22.00 (ostatnie zamówienie); weekendy: 9.00 – 22.00. (ostatnie zamówienie).
W weekendy w TASTE Wilanów od godz. 9.00 do 11.30 serwowane są śniadania.