II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej
Opublikowano: 26-07-2010
Festiwal przyjął formę otwartego dla wszystkich miłośników kuchni festynu regionalnego. Była to okazja do spotkania dla przedstawicieli branży gastronomicznej nie tylko ze Śląska Cieszyńskiego, Podbeskidzia, ale i pozostałych regionów Polski oraz gości z zagranicy.
Swą ofertę handlową skierowaną do gastronomii zaprezentują na festiwalu czołowi polscy producenci przypraw, warzyw, wędlin oraz sprzętu gastronomicznego.
II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej miał również wymiar charytatywny. Fundacja Braci Golec podczas trwania festiwalu rozprowadzała cegiełki, z których dochód przeznaczony zostanie na cel charytatywny.
Każdy, kto odwiedził Skoczowski Rynek w trakcie trwania festiwalu i zakupił cegiełkę otrzymał porcję dania przygotowanego na ogromnej patelni.
Zdjęcia: Michał Fielek
Źródło: fotobeskidy.pl