II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej

Opublikowano: 26-07-2010

W sobotę 24 lipca w Skoczowie odbył się II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej. Nie zabrakło mistrzów kuchni z różnych stron świata, dobrej muzyki i degustacji potraw…

kuchnia_zbojnicka001.jpg

Festiwal przyjął formę otwartego dla wszystkich miłośników kuchni festynu regionalnego. Była to okazja do spotkania dla przedstawicieli branży gastronomicznej nie tylko ze Śląska Cieszyńskiego, Podbeskidzia, ale i pozostałych regionów Polski oraz gości z zagranicy.

kuchnia_zbojnicka005.jpg kuchnia_zbojnicka009.jpg

Swą ofertę handlową skierowaną do gastronomii zaprezentują na festiwalu czołowi polscy producenci przypraw, warzyw, wędlin oraz sprzętu gastronomicznego.

kuchnia_zbojnicka013.jpg   kuchnia_zbojnicka014.jpg

II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej miał również wymiar charytatywny. Fundacja Braci Golec podczas trwania festiwalu rozprowadzała cegiełki, z których dochód przeznaczony zostanie na cel charytatywny.

kuchnia_zbojnicka018.jpg

Każdy, kto odwiedził Skoczowski Rynek w trakcie trwania festiwalu i zakupił cegiełkę otrzymał porcję dania przygotowanego na ogromnej patelni.

  kuchnia_zbojnicka027.jpg  kuchnia_zbojnicka007.jpg

Zdjęcia: Michał Fielek

Źródło: fotobeskidy.pl