III edycja targów easyFairs FOOD-to-Go – raport

Opublikowano: 24-05-2011

11 i 12 maja 2011 r. w Krakowie miała miejsce III edycja targów dla małej gastronomii, fast food i cateringu easyFairs® FOOD-to-Go. Targi okazały się świetną okazją do spotkania producentów i dystrybutorów urządzeń gastronomicznych i produktów z przedsiębiorcami z Małopolski, Śląska i Podkarpacia. W ciągu dwóch targowych dni swoją ofertę zaprezentowało ponad 50 firm, a liczba gości targowych wyniosła ok. 810 osób.

eFairs

Połowa maja to ostatnia szansa na uzupełnienie wyposażenia przed letnim sezonem. Dlatego też wśród zwiedzających nie zabrakło zarówno przedstawicieli  restauracji i punktów gastronomicznych, jak również i ośrodków wczasowych z popularnych turystycznych miejscowości. Dużym zainteresowaniem cieszył się zarówno sprzęt gastronomiczny, jak również wszelkiego rodzaju nowości targowe mogące wzbogacić wakacyjną ofertę produktową. Na osoby planujące dopiero działalność w tym sektorze czekały natomiast propozycje współpracy ze strony sieci franczyzowych skupionych w ramach Salonu Franczyzy.

Niewątpliwą atrakcję targów stanowiły pokazy kulinarne przygotowane przez partnera strategicznego – firmę MAKRO Cash&Carry. Zarówno pierwszego, jak i drugiego dnia goście targowi mogli zapoznać się z tajnikami przyrządzania szybkich przekąsek na wynos, takich jak hamburgery, kebab czy tortilla.

WYSTAWCY

Na stoiskach prezentowały swoje towary i usługi firmy z następujących branż:

easy-2011

Lista wystawców:

· AGeD Sp. z o.o.
· Akademia Rozwoju Systemów Sieciowych
· AVANTES
· Bavaria
· Best Dystrybucja Dariusz Szulc
· Biesiadowo
· Chipstix Poland s.c.
· City Fries
· Crazy Piramid Pizza
· Develey Polska Sp. z o.o.
· Duni Sales Poland Sp. z o.o.
· Eden Springs Sp. z o.o.
· Gastro Punkt
· Gastronomasz PPUH
· Gel Matic Polska
· Giancarlo Scaringella
· HoReCa GGZ
· Hortino ZPOW Leżajsk Sp. z o.o.
· Inline Poland Sp. z o.o.
· Inter Auto Wiesław Siwek
· JG Gastro
· Komages Sp. z o.o.
· Komplet Polska Sp. z o.o.
· Krajowy System Usług
· Landskroon Polska Sp. z o.o.
· Levant Kasem Bahloul
· Lodel
· Lodmar
· Lokal Bez Papierosa/Stowarzyszenie MANKO
· Makro Cash & Carry Polska S.A.
· Master Corp Krzysztof Sawiński
· McCain Poland Sp. z o.o.
· MCDO Krakus
· OSM w Skierniewicach
· Pizzaportal.pl – Restaurant Partner Polska Sp. z o.o.
· Podravka Polska Sp. z o.o.
· Prima-Tech s.c.
· Roma – Kompleksowe Wyposażenie Gastronomii
· Santa Maria
· SOFTECH
· Tarsmak Sp.j.
· United Chicken
· Vega Ekspert Gastronomiczny
· Veroni Bogusław Warżel
· Voigt Sp. z o.o.
· Vorwerk Polska Sp. z o.o.
· Zentis Polska Sp. z o.o.

learnShops

Stałym punktem targów organizowanych według koncepcji easyFairs® są seminaria learnShops. Stanowią one niepowtarzalną szansę poszerzenia swojej wiedzy o branżowe wiadomości pochodzące od ekspertów z danej dziedziny. Na III edycji targów easyFairs® FOOD-to-GO nie zabrakło zarówno teoretycznych porad specjalistów, jak również pokazów i prezentacji.

Środa, 11 maja 2011 r.

11:00 Pizzaportal.pl: ,,Zamówienia online – dodatkowy kanał sprzedaży”
11:30 Makro Cash & Carry: „Innowacyjne rozwiązania dla klientów z segmentu fast food”
12:00 SlushyBoy: „Frozen drinks”
12:30 ARSS: „Charakterystyka rynku systemów franczyzowych w gastronomii w 2010 i perspektywy jego rozwoju w roku 2011”
13:00 Master Corp: „Yogurt Matic – innowacyjna maszyna do blendowania lodów”
13:30 Zentis: „Desery z zastosowaniem owoców w żelu Zentis”
14:00 Krajowy System Usług: „Skąd zdobyć środki na rozwój firmy”

Czwartek, 12 maja 2011 r.

11:00 ARSS: „Kryteria oceny systemów franczyzowych w gastronomii w procesie wyboru optymalnego systemu przez Franczyzobiorcę”
11:30 Duni Sales: „Jak zapakować / podać danie na wynos”
12:00 HoReCa GGZ: „Pomoc w organizacji dostaw i wsparcie Gastronomicznej Grupy Zakupowej Horeca GGZ, zasady współpracy”
12:30 Krajowy System Usług: „Skąd zdobyć środki na rozwój firmy”
13:00 PPUH VOIGT Sp. z o.o.: „Czystość w kuchni – optymalizacja kosztów”
13:30 Robot Coupe: „Świeże soki – sposób na biznes”
14:00 Pizzaportal.pl: „Losowanie nagrody”

easyFairs-food-to-go