Inauguracja Akademii Kulinarnej Rodan
Opublikowano: 11-02-2011


7 lutego 2011 roku w siedzibie firmy Gastro-Rodan Centrum Wyposażenia Gastronomii i Hoteliodbyła się inauguracją pierwszej „Akademii kulinarnej RODAN”. Co prawda Akademia powstała w zeszłym roku ale dopiero teraz nastąpiło jej uroczyste otwarcie, na którym obecni byli kucharze z regionu lubuskiego ponadto Waldemar Hołówka- członek Fundacji Klubu Szefów Kuchnioraz Robert Woroch – Dyrektor ds. sprzedaży Winterhalter Polska, Rafał Rafalski – Dyrektor handlowy Kromet Sp z.o.o., Maciej Białas – Regionalny Manager Sprzedaży Rational Sp z.o.o.
Nowoczesna technologia zaprezentowana w Akademii ma wspierać pracę kucharzy oraz osób, które będą chciały podnieść kwalifikacje lub je zmienić.
Akademia Kulinarna Rodan to:
– promocja regionu lubuskiego
– profesjonalnie wyposażona pracownia gastronomiczna
– cykl szkoleń dla początkujących kucharzy, kelnerów czy właścicieli restauracji
– promowanie najzdolniejszych kucharzy
– przygotowywanie kucharzy do konkursów w Polsce i za granicą
Szkolenia prowadzone będą przez znanych Mistrzów Kulinarnych oraz lubuskich kucharzy z najbardziej znanych i renomowanych restauracji.
Jest to pierwsze stowarzyszenie ludzi zainteresowanych rozwojem i promocją środowiska gastronomicznego i kulinarnego regionu lubuskiego. Dla regionu jest to cenna inicjatywa.
Forma promocji lubuskiego poprzez organizowanie festiwalu gotowania, konkursów regionalnych potraw oraz kształcenie przyszłych Mistrzów Kuchni to działanie w dobrym kierunku.
A taki jest cel działalności Lubuskiej Loży Kulinarnej.
Gastro-Rodan – jeden z 25 Autoryzowanych Dilerów firmy Winterhalter Gastronom Polska
Dorota Karwacka
PR dla Winterhalter Gastronom Polska
Smarten.pl