Inauguracja Akademii Kulinarnej Rodan

Opublikowano: 11-02-2011

lubuskie.jpgLubuskie to jeden z lepiej rozwijających się regionów w Polsce zachodniej.  Pomimo różnych przeciwności losu a przede wszystkim natury mieszkańcy podejmują inicjatywy na rzecz swojego regionu. I szczerze mówiąc mogą być z siebie dumni.

7 lutego 2011 roku w siedzibie firmy Gastro-Rodan Centrum Wyposażenia Gastronomii i Hoteliodbyła się inauguracją pierwszej „Akademii kulinarnej RODAN”. Co prawda Akademia powstała w zeszłym roku ale dopiero teraz nastąpiło jej uroczyste otwarcie, na którym obecni byli kucharze z regionu lubuskiego ponadto Waldemar Hołówka- członek Fundacji Klubu Szefów Kuchnioraz Robert Woroch – Dyrektor ds. sprzedaży Winterhalter Polska, Rafał Rafalski – Dyrektor handlowy Kromet Sp z.o.o., Maciej Białas – Regionalny Manager Sprzedaży Rational Sp z.o.o.

1.jpg  3.jpg

Nowoczesna technologia zaprezentowana w Akademii ma wspierać pracę kucharzy oraz osób, które będą chciały podnieść kwalifikacje lub je zmienić.

Akademia Kulinarna Rodan to:

– promocja regionu lubuskiego

– profesjonalnie wyposażona pracownia gastronomiczna

– cykl szkoleń dla początkujących kucharzy, kelnerów czy właścicieli restauracji

– promowanie najzdolniejszych kucharzy

– przygotowywanie kucharzy do konkursów w Polsce i za granicą

Szkolenia prowadzone będą przez znanych Mistrzów Kulinarnych oraz lubuskich kucharzy z najbardziej znanych i renomowanych restauracji.

5.jpg  9.jpg

Otwarcie Akademii Kulinarnej Rodanto ważne wydarzenie dla regionu lubuskiego. Pani Danuta Rożek – właścicielka Gastro-Rodan wyszła również z inicjatywą założenia Lubuskiej Loży Kulinarnej. Zatem inauguracja Akademii Kulinarnej Rodan połączona została z podpisaniem aktu założycielskiego Loży.

Jest to pierwsze stowarzyszenie ludzi zainteresowanych rozwojem i promocją środowiska gastronomicznego i kulinarnego regionu lubuskiego. Dla regionu jest to cenna inicjatywa.

Forma promocji lubuskiego poprzez organizowanie festiwalu gotowania, konkursów regionalnych potraw oraz kształcenie przyszłych Mistrzów Kuchni to działanie w dobrym kierunku.

A taki jest cel działalności Lubuskiej Loży Kulinarnej.



Gastro-Rodan – jeden z 25 Autoryzowanych Dilerów firmy Winterhalter Gastronom Polska

zalacznik_pocztowy.jpegDorota Karwacka

PR dla Winterhalter Gastronom Polska

Smarten.pl