Zakwalifikowani – IX Festiwal Kuchni Greckiej

Opublikowano: 10-01-2014

Jest to niezwykła okazja promowania młodych talentów kucharskich, udokumentowania i podnoszenia ich kwalifikacji zawodowych a także możliwość  poznania oryginalnych produktów i kuchni greckiej.

wigilia.ksk2012023

 

LISTA ZAKWALIFIKOWANYCH:

1

Dawid

Zagrzywiec

Hotel Brant

Wiązowna

2

Jan Paweł

Błaźniak

Restauracja Maska

Warszawa

3

Sylwia

Bukała

Do&Co Poland Sp. Z O.O.

Warszawa

4

Tomasz

Czarnecki

Restauracja Patateria

Karpacz

5

Arkadiusz

Dziakowski

Restauracja Zielona

Wrocław Psary

6

Rafał

Grzegorzek

Restauracja Amber Room

Warszawa

7

Dominik

Kloc

Dworek New Restaurant

Bielsko – Biała

8

Dariusz

Kuduk

Hotel Grand Sal

Wieliczka

9

Marcin

Polak

Młyn Jacka Hotel & Spa ****

Wadowice

10

Norbert

Sokołowski

Restauracja Moonsfera

Warszawa

11

Kamil

Tłuczek

Restauracja Pasjonaci

Rzeszów

12

Karolina

Wiśniewska

Hotel Zdrojowy Pro Vita Agnieszka Trafas

Kołobrzeg

 

Z uwagi na czas i miejsce organizacji Festiwalu Kuchni Greckiej jest to również szansa nawiązania kontaktów w branży Ho.Re.Ca tak dla uczestników, jak i dla Partnerów. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.

Produktami podstawowymi na Konkursie Kulinarnym są:

  • Krewetki Black Tiger 16/20 całe w pancerzu mrożone –  Martmar
  • Ciasto Fillo Kanaki mrożone- The Greek Gourmet
  • Placki Pitta Bread Alexakis mrożone- The Greek Gourmet
  • Szpinak liściasty porcjowany mrożony – Oerlemans
  • Oliwa z oliwek Extra Virgin „Theofilos” – The Greek Gourmet
  • Oliwki Kalamata z pestką w zalewie Theofilos „Mój grecki smak”- The Greek Gourmet

Zapraszamy kucharzy do uczestniczenia w Konkursie Kulinarnym IX Festiwalu Kuchni Greckiej.

UWAGA ! termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 28.02.2014 roku.

Główną nagrodą w konkursie jest wyjazd na tygodniowy pobyt w Grecji dla 2-ch osób ufundowany przez Biuro Podróży Hellas Travel www.hellastravel.pl

Inauguracji Festiwalu dokona  Ambasador Grecji w Polsce p. Tasia Athanasiu. Swoją obecnością zaszczyci nas Mnich ze świętej Góry Athos o. Epifanios Milopotaminos, który jest Szefem Kuchni Klasztoru, członkiem Chef’s Club of Greece i autorem wielu książek kucharskich. Na wszystkich odwiedzających Festiwal Kuchni Greckiej czeka wiele niezapomnianych atrakcji.

Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wielkim międzynarodowym wydarzeniu, którego pomysłodawcą i Organizatorem jest Theofilos Vafidis – znany i ceniony Mistrz i Doradca Kulinarny.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY do pobrania

REGULAMIN do pobrania