Zakwalifikowani – IX Festiwal Kuchni Greckiej
Opublikowano: 10-01-2014

Jest to niezwykła okazja promowania młodych talentów kucharskich, udokumentowania i podnoszenia ich kwalifikacji zawodowych a także możliwość poznania oryginalnych produktów i kuchni greckiej.
LISTA ZAKWALIFIKOWANYCH:
1 |
Dawid |
Zagrzywiec |
Hotel Brant |
Wiązowna |
2 |
Jan Paweł |
Błaźniak |
Restauracja Maska |
Warszawa |
3 |
Sylwia |
Bukała |
Do&Co Poland Sp. Z O.O. |
Warszawa |
4 |
Tomasz |
Czarnecki |
Restauracja Patateria |
Karpacz |
5 |
Arkadiusz |
Dziakowski |
Restauracja Zielona |
Wrocław Psary |
6 |
Rafał |
Grzegorzek |
Restauracja Amber Room |
Warszawa |
7 |
Dominik |
Kloc |
Dworek New Restaurant |
Bielsko – Biała |
8 |
Dariusz |
Kuduk |
Hotel Grand Sal |
Wieliczka |
9 |
Marcin |
Polak |
Młyn Jacka Hotel & Spa **** |
Wadowice |
10 |
Norbert |
Sokołowski |
Restauracja Moonsfera |
Warszawa |
11 |
Kamil |
Tłuczek |
Restauracja Pasjonaci |
Rzeszów |
12 |
Karolina |
Wiśniewska |
Hotel Zdrojowy Pro Vita Agnieszka Trafas |
Kołobrzeg |
Z uwagi na czas i miejsce organizacji Festiwalu Kuchni Greckiej jest to również szansa nawiązania kontaktów w branży Ho.Re.Ca tak dla uczestników, jak i dla Partnerów. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.
Produktami podstawowymi na Konkursie Kulinarnym są:
- Krewetki Black Tiger 16/20 całe w pancerzu mrożone – Martmar
- Ciasto Fillo Kanaki mrożone- The Greek Gourmet
- Placki Pitta Bread Alexakis mrożone- The Greek Gourmet
- Szpinak liściasty porcjowany mrożony – Oerlemans
- Oliwa z oliwek Extra Virgin „Theofilos” – The Greek Gourmet
- Oliwki Kalamata z pestką w zalewie Theofilos „Mój grecki smak”- The Greek Gourmet
Zapraszamy kucharzy do uczestniczenia w Konkursie Kulinarnym IX Festiwalu Kuchni Greckiej.
UWAGA ! – termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 28.02.2014 roku.
Główną nagrodą w konkursie jest wyjazd na tygodniowy pobyt w Grecji dla 2-ch osób ufundowany przez Biuro Podróży Hellas Travel www.hellastravel.pl
Inauguracji Festiwalu dokona Ambasador Grecji w Polsce p. Tasia Athanasiu. Swoją obecnością zaszczyci nas Mnich ze świętej Góry Athos o. Epifanios Milopotaminos, który jest Szefem Kuchni Klasztoru, członkiem Chef’s Club of Greece i autorem wielu książek kucharskich. Na wszystkich odwiedzających Festiwal Kuchni Greckiej czeka wiele niezapomnianych atrakcji.
Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wielkim międzynarodowym wydarzeniu, którego pomysłodawcą i Organizatorem jest Theofilos Vafidis – znany i ceniony Mistrz i Doradca Kulinarny.