JACK DANIEL’S WORLD CHAMPIONSHIP INVITATIONAL BARBECUE
Opublikowano: 29-10-2010

Mistrzostwo zdobyli QUAU z Brimfield. Zespół otrzymał $5,000 i prawo do posługiwania się tytułem zwycięzcy najbardziej prestiżowego konkursu barbecue na świecie oraz szansę do jego obrony w 2011 roku. QUAU zajęli również pierwsze miejsce w kategorii wieprzowych żeberek.
– Jestem w szoku– to już mój szósty start w konkursie i wygrana jest czymś wspaniałym – powiedział Mike Wozniak. – To najlepsze zawody jakie można było wygrać. Takie rzeczy zdarzają się raz w życiu.
Aby wziąć udział w zawodach drużyny muszą wygrać w mistrzostwach stanowych, w których uczestniczy co najmniej 25 zespołów lub w konkursie, w którym rywalizowało 50 ekip.
– Po tym jak zawodnicy rywalizowali weekend po weekendzie i rok za rokiem, stali się prawdziwymi mistrzami sztuki grillowania i prezentują naprawdę światowy poziom – powiedział Lynne Tolley, członek jury – Wszyscy każdego roku dają z siebie wszystko. Jesteśmy zachwyceni, że możemy pogratulować QUAU za zdobycie tytułu najlepszego z najlepszych .
BBQGuru z Warminster zajęli drugie miejsce w konkursie i wygrali nagrodę w postaci $2,500.
Na dalszych miejscach uplasowali się:
3. Habitual Smokers, Springdale, Ark.
4. Little Pig Town, Owasso, Okla.
5. Munchin’ Hogs @ the Hilton, Prairie Village, Kan.
6. Cool Smoke, Richmond, Va.
7. Smokin’ Lipps, Saint Amant, La.
8. Extreme Roasters, Ionia, Mich.
9. Warren Co. Pork Choppers, Bowling Green, Ky.
10. The Long Dawgs, Smyrna, Tenn.
O tytuł walczyło 61 drużyn z USA oraz 15 zespołów z Australii, Austrii, Niemiec, Kanady, Anglii, Estonii, Norwegii, Puerto Rico, Polski i Szwajcarii. Najwyżej spośród międzynarodowych drużyn uplasowała się ekipa BBQ Freaks z Puerto Rico – zajęła 29 miejsce.
Oprócz tytułu Mistrza i V-ce Mistrza przyznano również nagrody za zajęcie pierwszego miejsca w 7 kategoriach: Żeberka Wieprzowe, Łopatka Wieprzowa, Mostek Wołowy, Kurczak, Deser, Wybór Kucharza i Sos Jack Daniel’s. Tegoroczni zwycięzcy w poszczególnych kategoriach to:
Żeberka Wieprzowe – QUAU, Brimfield, Ill.
Łopatka Wieprzowa – Smoke on Wheels, Kansas City, Kan.
Mostek Wołowy – Lotta Bull BBQ, Marietta, Okla.
Kurczak – Smokin’ Lipps, Saint Amant, La.
Deser– Moo Cow, Belton, Mo.
Wybór Kucharza – Lo-N-Slo BBQ, Providence, Pa.
Sos Jack Daniel’s – Rhythm ‘n QUE, Phoenix, Ariz.
Gratulacje dla zwycięzców.
****
QUAU WINS TOP PRIZE AT 22ND ANNUAL JACK DANIEL’S WORLD CHAMPIONSHIP INVITATIONAL BARBECUE
QUAU from Brimfield, Ill., claimed the title of Grand Champion at the 22nd Annual Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue held in Lynchburg (pop. 361), Tenn., on Saturday October 23.
As Grand Champion, QUAU received $5,000, and braggin’ rights as winner of the most prestigious barbecue contest in the world and the chance to come back in 2011 to defend their title. QUAU also finished first in the pork ribs category.
"I’m in shock — this is my sixth year here and we’ve done well in the past and we’ve done not so well and to win is just awesome,"Chief Cook Mike Wozniak said. "It’s the best competition you could ever want to win. It’s a once in a lifetime thing."
To compete at “The Jack,” domestic teams must win a state championship with at least 25 teams or a competition of 50 teams, or win one of the premiere barbecue competitions that qualify a team for an automatic berth.
“After competing weekend after weekend and year after year on the professional barbecue circuit, competitors have truly mastered the art of grilling and present some of the world’s most outstanding meats and flavors,” said Lynne Tolley, KCBS-certified barbecue judge and great-grandniece of Jack Daniel. “Competitors truly bring their best as witnessed every year at “The Jack.” We are thrilled to congratulate QUAU for being named the best of the best in Lynchburg today.”
The BBQ Guru from Warminster, Pa., also finished strong as the Reserve Grand Champion, taking home a cash prize of $2,500.
Other top ten winners at this year’s Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue are:
3. Habitual Smokers, Springdale, Ark.
4. Little Pig Town, Owasso, Okla.
5. Munchin’ Hogs @ the Hilton, Prairie Village, Kan.
6. Cool Smoke, Richmond, Va.
7. Smokin’ Lipps, Saint Amant, La.
8. Extreme Roasters, Ionia, Mich.
9. Warren Co. Pork Choppers, Bowling Green, Ky.
10. The Long Dawgs, Smyrna, Tenn.
Sixty-one championship teams from the U.S. and 15 teams from Australia, Austria, Germany, Canada, England, Estonia, Norway, Puerto Rico, Poland and Switzerland fought for the title. The highest finishing international team was BBQ Freaks from Puerto Rico that placed 29th overall.
In addition to honoring the Grand Champion and Reserve Grand Champion, the Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue awards first place prizes in seven categories: Pork Ribs, Pork Shoulder/Butts, Beef Brisket, Chicken, Dessert, Cook’s Choice and Jack Daniel’s Sauce. This year’s winners of these individual categories are:
Pork Ribs – QUAU, Brimfield, Ill.
Pork Shoulder/Butts – Smoke on Wheels, Kansas City, Kan.
Beef Brisket – Lotta Bull BBQ, Marietta, Okla.
Chicken – Smokin’ Lipps, Saint Amant, La.
Dessert – Moo Cow, Belton, Mo.
Cook’s Choice – Lo-N-Slo BBQ, Providence, Pa.
Jack Daniel’s Sauce – Rhythm ‘n QUE, Phoenix, Ariz.
żródło: http://www.jackdanielsbarbecuemedia.com/site/