Jesienna zmiana smaków

Opublikowano: 21-10-2014

Jak co sezon w restauracji Concordia Taste wraz z pogodą za oknem zmienia się  także menu. Premiera nowego, jesiennego menu odbędzie się 25.10 i jest otwarta na wszystkich. Wystarczy odpowiednio wcześniej się zapisać i wpaść na degustację czterech popisowych dań szefa kuchni restauracji Concordia Taste Tomasza Trąbskiego.  Po dobrym jedzeniu warto zarezerwować sobie czas na zabawę i lekcję swingu pod okiem instruktora. Na punkcie tego tańca towarzyskiego oszalał już cały Berlin, teraz, po pierwszych zajęciach w Concordii oszalał także Poznań. Zapraszamy na premierę nowej karty i wspólny  Wolny Wieczór.

pikantna_zupa_bakaska_z_woowin__i_warzywami


 

Nowe menu to tutaj tradycja

Nowe menu to zawsze w Concordii Design spore wydarzenie. Zazwyczaj zmiana tego, co ląduje na talerzach gości idzie w parze także ze zmianą wystroju wnętrza restauracji. Tym razem oba wydarzenia są nieco bardziej wyjątkowe. Pierwszą nowością jest fakt, że na premierę nowej karty dań Concordia zaprasza wszystkich mieszkańców miasta, wystarczy odpowiednio wcześnie kupić bilety i wypróbować aż czterech popisowych dań w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Jak zwykle wszystkie potrawy tworzone są z naturalnych, regionalnych składników sezonowych. To dlatego menu zmienia się tutaj tak często – dostosowuje się do zmiany pory roku i tego, co aktualnie jest dostępne na pobliskich targach i u lokalnych dostawców.  Podczas premiery nowej karty organizujemy menu  degustacyjne w dwóch wersjach mięsnej i  wegetariańskiej.

poldwiczki_z_dzika_z_pure_rodzynkowym_i_sosem_z_owocami_lenymi

Menu degustacyjne w wersji mięsnej

Przystawka:
rillette z gęsi wielkopolskiej na razowej grzance z pigwowym chutney

Zupa:
pikantna zupa bałkańska z wołowiną i warzywami

Danie główne:
polędwiczki z dzika z pure rodzynkowym i sosem z owocami leśnymi

Deser:
mus orzechowy z karmelizowanymi orzechami nerkowca, lodami orzechowymi i solą morską

Menu degstacyjne w wersji wegetariańskiej:

Przystawka:
raviolo z kozim serem, ziołami i palonym masłem

Zupa:
krem z czerwonego buraka z imbirem

Danie główne:
risotto z serem pleśniowym, dynią i parmezanem

Deser:
mus orzechowy z karmelizowanymi orzechami nerkowca, lodami orzechowymi i solą morską.

Premiera nowego, jesiennego menu Concordia Taste
25.10.2014 o godzinie 18:30 .

Bilety  w cenie 100zł, zarezerwować można pod adresem: info@concordiadesign.pl lub tel. 61 667 44 00

Zmiany wokół stołu

Zmiana wystroju Concordia Taste odbyła się natomiast już we wrześniu. Przestrzeń restauracji przeszła absolutną rewolucję. Po pierwsze do jej wnętrza wprowadzono Food Lab – zaprojektowaną przez Studio Rygalik Mobilną Stację Kulinarną, dzięki której kucharze weszli do wnętrza restauracji i gotują na oczach gości. Po drugie zmieniona została nie tylko sama „dekoracja”, ale także meble. Od teraz można wygodnie rozsiąść się w fotelach z najnowszej kolekcji marki Paget projektowanych przez Studio Rygalik. Ich żywe, ciepłe kolory sprawiają, że wnętrze nabrało jeszcze bardziej przytulnego charakteru, a goście czują się tutaj nieco bardziej domowo.  Ta podwójna zmiana to wyraz nowego sposobu myślenia o konstruowaniu restauracji, która jest otwarta i przyjazna a przed swoimi gośćmi nie ma nic do ukrycia. To oni ją współtworzą i współdecydują o tym, co mają na talerzu.

Gotujemy, swingujemy

Każda ostatnia sobota miesiąca to swingujący Wolny Wieczór, który jest kontynuacją cyklu imprez dla osób po 30’tce zapoczątkowanego jeszcze przed wakacjami. Innowacją wprowadzoną do tegorocznego programu Wolnych Wieczorów jest swing!  To styl tańca towarzyskiego pochodzący z Stanów Zjednoczonych tańczony do muzyki jazzowej. Czas jego największej popularności przypada na lata pięćdziesiąte ubiegłego stulecia, teraz swing  przeżywa swoją drugą młodość. Bardzo popularny stał się np. w Berlinie, gdzie roi się od kawiarni i restauracji, które wieczorami zamieniają się w wielki, swingujący parkiet. Teraz nadszedł czas na Poznań! Concordia Design zaprasza na lekcje swingu pod okiem profesjonalnego instruktora. Swoje nowe umiejętności będzie można wypróbować od razu – na parkiecie i przy muzyce na żywo. Na całym świecie znane i popularne są milongi, gdzie wieczorami wspólnie tańczy się tango. Teraz coraz więcej jest miejsc, w których tańczy się swing. Dla Poznaniaków to absolutna nowość i okazja na spędzenie miłego i niekonwencjonalnego wieczoru. Pierwszy swingowy wieczór już za nami, było bardzo intensywnie, a pierwsi kursanci szybko nauczyli się podstawowych kroków.

Live Dancing w rytmie swignu to tylko jeden z elementów całej układanki składającej się na program Wolnych Wieczorów w Concordia Design. Oprócz swingu w ramach każdego spotkania przewidziany jest także Live Cooking wprost z Food Lab by Studio Rygalik, mobilnej stacji kulinarnej oraz Live Drinking, czyli tworzenie najbardziej wymyślnym drinków na oczach gości.