Kalendarz Fundacji KSK 2011
Opublikowano: 15-12-2010

Kalendarz Fundacji Klubu Szefów Kuchni jest już gotowy. Dzięki wsparciu partnerów Fundacji edycja na rok 2011 trafi do szkół gastronomicznych, restauracji i firm z branży HoReCa z całej Polski.
Przez kolejne miesiące 2011, a także w styczniu 2012 roku, na zdjęciach pojawią się (w kolejności miesięcy): Jarosław Walczyk i Grzegorz Labuda, Karol Okrasa i Łukasz Pielak, Theofilos Vafidis i Giancarlo Russo, Dariusz Struciński, Andrzej Bałdyga, Robert Sowa i Konrad Birek, Wiesław Bober, Łukasz Konik, Jerzy Pasikowski, Waldemar Hołówka, Rafał Targosz oraz Zbigniew Kurleto i Mirosław Drewniak. Wszystkie portrety wykonał znany i utalentowany fotograf Jacek Ura.
W tym roku Fundacja postawiła na prostotę i elegancję. Szefowie pozowali na czarnym tle prezentując produkty i rekwizyty, związane z zawodem. Podobnie jak w ubiegłym roku na zdjęciach pojawili się także uczniowie. Zaproszenie do kalendarza jest, w opinii szefów, wyróżnieniem i formą uznania dla najlepszych uczniów i praktykantów. Fundacja KSK, działając w zgodzie z obowiązującym w 2010 roku hasłem „Rok Młodzieży”, troszczy się o edukację młodego pokolenia kucharzy i ten sposób daje symboliczny wyraz swoim celom. Gotowy kalendarz będzie kolportowany wśród uczniów ze szkół gastronomicznych współpracujących z Fundacją oraz wśród naszych partnerów.
Wydanie kalendarza nie byłoby możliwe bez wsparcia firm od lat współpracujących z Fundacją KSK. Należy tu wymienić: P.U.H. „Gastro-Tech”, Wilbo S. A., Philipiak Polska Spółka Akcyjna S.K.A., The Greek Gourmet S.J., Tratoria Giancarlo, Zakłady Mięsne „Warmia”, Bonduelle Polska S.A. Norwegian Seafood Export Council, „SITEX”, ATS Trade, Grupa Producentów Owoców i Warzyw „Gospodarstwo Ogrodnicze T.Mularski” Sp. z o.o., Winterhalter Gastronom Polska Sp. z o.o., ArtKulinaria Lepsza Strona Gotowania, Krak-Gastro Profesjonalne Urządzenia Gastronomiczne, Oerlemans Food Polska Sp. z o.o., Multivac sp. z o.o., Trafunek Bis Sp. z o.o.