Kobiety potrafią!

Opublikowano: 17-06-2010

Sukces Singapuru na konkursie Penang Chefs Challenge!

sca_logo.gif

Stowarzyszenie Szefów Kuchni Singapuru z dumą ogłasza, że złożona z samych pań kulinarna narodowa drużyna Singapuru zdobyła mistrzostwo na konkursie Penang Chefs Challenge; a zespół juniorów zdobył drugie miejsce w kategorii uczniów.

Drużynę w składzie: kapitan – Daisy Cheong, Jaclyn Kong, Joe Lee Yu Jie oraz Chong Lih Yee poprowadził do zwycięstwa manager drużyny Matthew Yim.

sca_team001.jpg

fot. Zwycięska kobieca drużyna z trenerami i asystentami

Podczas 3 dni zawodów drużyna konkurowała z 17 pozostałymi zespołami z Tajlandii, Korei i Malezji.



– Nie było łatwo, ponieważ musieliśmy użyć jednego głównego składnika w co najmniej dwóch potrawach 4 – daniowego menu. Większość drużyn pochodziła z międzynarodowych 5-gwiazdkowych hoteli, więc jesteśmy dodatkowo szczęśliwi z wygranej
– powiedział Matthew Yim.

Kulinarny zespół juniorów SJCC  zdobył natomiast v-ce mistrzostwo w kategorii uczniów. Drużynę w składzie: kapitan – Sean Lim, Benedict Yong, Corinne Ruth, Tiffany Wee poprowadził trener Elvin Chew i manager Joab Wang.

– Może występujemy na konkursie w Penang po raz pierwszy, ale jesteśmy zadowoleni, że pokonaliśmy 31 zespołów juniorów startujących w tej samej kategorii. – powiedział Elvin Chew. 

teamsjcc.jpg

fot. Kulinarny zespół juniorów SJCC

****

Singapore Glory at Penang Chefs Challenge!

The All-Ladies Singapore National Culinary Team are Champions; Junior Chefs’ Team emerges 1st runner-up in Student Category.

 

The Singapore Chefs’ Association is proud to announce that the all-ladies Singapore National Culinary team emerged as Champions at the recent Penang Chefs Challenge. The team members are: Team Captain Daisy Cheong (Shatec Institutes) and members Jaclyn Kong (Sentosa Resort and Spa), Joe Lee Yu Jie (Mandarin Oriental) and Chong Lih Yee (Grand Hyatt). The all-female team was led by team manager Matthew Yim from SHATEC Institutes.

The team competed against 17 other teams from Thailand, Korea and Malaysia. During the intensive competition that lasted over 3 days, the team had to go through 5 cook-offs with 2 mystery protein ingredients. Says Team Manager Matthew Yim, “It was not easy as we had to have one core mystery ingredient, which we had to use for at least 2 items over a four course menu. Most of the competing teams were from international 5 star hotels, so we are very pleased.”

 

The SJCC Junior Culinary Team emerged Overall 1st runner-up in the ‘Student Category’, with 1 trophy and 4 silver medals. The team members are: Team Captain Sean Lim (Temasek Culinary Academy) and team members Benedict Yong (Temasek Culinary Academy), Corinne Ruth (Temasek Polytechnic, Applied Science School, Baking & Culinary Science) and Tiffany Wee ((Republic Polytechnic, School of Hospitality). They are led by Team Coach Elvin Chew and Team Manager Joab Wang.

Says Elvin Chew, “ This may be the first time we are competing in Penang,  but we are happy to beat 31 junior teams in the same category.”