Kolejne restauracje dołączyły do Programu „MENU BEZ GLUTENU”

Opublikowano: 05-11-2011

Restauracje i kawiarnie, które dołączyły do Programu „MENU BEZ GLUTENU”:
menuBezGlutenu

■„THE MINT” , Warszawa, Al. Jana Pawła II 43a, lok.17. Restauracja oferuje dania kuchni śródziemnomorskiej i desery.
■„Pod Baranem”, Kraków, ul. Św. Gertrudy 21. Restauracja oferuje dania kuchni polskiej oraz desery.
■„Manzana”, Kraków, ul. Miodowa 11. To idealne miejsce dla miłośników kuchni meksykańskiej oraz smaków Ameryki Łacińskiej.
■”Oliwka”, Warszawa, Al. KEN 36a lok. 1. Można zjeść tu nie tylko bezglutenową pizzę, ale także pierogi, czy makarony. Dzieci mogą pobawić się na specjalnie przygotowanym dla nich placu zabaw.
■„Wileńska”, Olsztyn, ul. Ryszarda Knosały 5. Restauracja znajduje się w Hotelu Wileńskim. Oferuje dania kuchni kresowej, a także międzynarodowej.
■”Groole”, Warszawa, bar chwilowo niedostępny z powodu zmiany lokalizacji. Oferuje pieczone ziemniaki, z dodatkiem masła, żółtego sera oraz wybranego nadzienia. Można tu także skosztować polskiego cydru.
■”Ekowiarnia”, Poznań, ul. Ratajczaka 18 (Pasaż Apollo). Kawiarnia oferuje bezglutenowe dania z produktów ekologicznych. Jest przyjazna nie tylko bezglutenowcom, ale także weganom i wegetarianom. Można tu zamówić bezglutenowy catering na wszelkie okoliczności.
■”Obiadomek”, Wrocław, ul. Strońska 3. Bar oferuje duży wybór dań w wersji bezglutenowej, także catering, głównie po wcześniejszym zamówieniu.
■”goodyfoody”, Warszawa, ul. Zamiany 12 (Ursynów). Restauracja oferuje bogate menu dań bezglutenowych, a także wegetariańskich. Kuchnia oparta jest na zdrowych, naturalnych produktach. Dostępny jest tu także catering, oraz możliwość zorganizowania na miejscu komunii, chrzcin czy innych przyjęć okolicznościowych.
■”VegeMiasto”, Warszawa, ul. Chmielna 9a (wejście w bramie). Restauracja oferuje dania bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie. Można tu zjeść także włoskie lody Gelati Giuseppe, które są nie tylko bezglutenowe, ale także bezlaktozowe (i słodzone np. syropem z agawy).
■Cukiernia „RED”, Kraków, ul. Zarzecze 9, na miejscu jest bezglutenowa pana cotta oraz mus czekoladowy. Możliwość zamówienia tortów, ciast bezglutenowych na wszelkie mniejsze i większe okazje.
■”Green Peas”, Warszawa, ul. Szpitalna 5 (Centrum), eco bar & caffee, serwujący dania z certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego. Dania bezglutenowe wegetariańskie, wegańskie oraz mięsne.
■”Cafe Culca”, Kraków, ul. Mostowa 14, idealne miejsce dla dzieci (imprezy), bogate menu bezglutenowe
■„Zapiecek”, Warszawa, ul. Piwna 34/36. Kameralne i nastrojowe miejsce na warszawskiej Starówce. W menu dania kuchni polskiej. Możliwość zorganizowania wesela, bankietu itp
■„Mniam-Mniam Catering”, Piaseczno, ul. Wiejska 17. Catering dla szkół, przedszkoli i żłobków. Obejmuje dania glutenowe, a także dania różnych diet wykluczających, w tym bezglutenowe. .