Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – VI edycja za nami
Opublikowano: 10-06-2014

W dniu 31 maja 2014 roku na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk*** – „Dom Polonii” odbyła się VI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.
Inicjatorem Konkursu jest Stefan Birek – szefa kuchni Hotelu Lord, któremu przyświeca idea propagowania i pogłębiania wiedzy z zakresu polskiej kuchni, połączenia tradycji z nowoczesnością, a także promowanie producentów i dystrybutorów polskiej żywności.
Współorganizatorem Konkursu jest Hotel Zamek Pułtusk*** Stowarzyszenie „Wspólnota Polska” – „Dom Polonii”. Patronat honorowy nad Konkursem odjął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Wsparcie merytoryczne – Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.