Kulinarna wiosna na promie Skania
Opublikowano: 21-04-2010

Pikantna Zupa Rybna
z kluseczkami szpinakowymi
50,- SEK
„Cappuccino style”
włoska zupa grzybowa
45,- SEK
Consommé z Drobiu
30,-SEK
Przystawki
Plastry Grillowanej Polędwicy Wołowej
w bukiecie zielonych sałat z serem pleśniowym
oraz salsą pomidorową
65,-SEK
Rolada z Piersi Kaczki
marynowana w miodzie truflowym
z sosem z białej czekolady i sera pleśniowego
60,-SEK
Dorszowa Wariacja w Cytrynie
serwowana w sosie paprykowym
55,- SEK
Sałatka Wegetariańska
z marynowanym burakiem
z dodatkiem koziego sera i orzechów nerkowca
45,- SEK
Dania Główne
Owoce Morza
z makaronem tagliatelle
145,- SEK
Smażony Filet z Halibuta
z marynowanymi jabłkami i sosem cytrynowo-szafranowym,
podany ze słodkimi ziemniakami i zimowym szpinakiem
125,- SEK
Filet z Sandacza
podawany na cukiniowym rostii
z dodatkiem przegrzebek
oraz aromatycznego pesto z zielonej pietruszki
115,- SEK
Polędwica Wołowa „Oskar” z Grilla
z mięsem krabowym oraz zapiekanym pomidorem,
świeżymi szparagami i sosem bernaise, ziemniaki z grilla
155,- SEK
Gicz Barania
z puree ziemniaczanym ,glazurowaną dynią ,
konfiturą z czerwonej cebuli i figi
oraz miętą i sosem marsala
140,- SEK
Roladka Wieprzowa
nadziewana musem grzybowo – serowym, sos estragonowy,
z klasycznymi kluseczkami włoskimi i sorbetem calvados
120,- SEK
Makaron Tagliatelle
z klasycznym sosem bolońskim i grzybami
120,- SEK
Muszelki Cotilioni
z borowikami i sosem szpinakowym
100,-SEK
Desery
Krem Bruleé
z sosem malinowo – koniakowym
50,- SEK
Tarta Gruszkowa „Zabajone”
z sosem wiśniowym
45,- SEK
Lody „Skania”
45,- SEK
Spicy Fish Soup
with spinach noodles
50,- SEK
“ Cappuccino Style”
italian mushroom soup
45,- SEK
Chicken Consommé
30,-SEK
Appetizer
Sliced Grilled Beef Tenderloin
in green salad bouquet
with blue cheese and tomato salsa
65,-SEK
Duck Breast Roulade
marinated in truffle honey
with white chocolate and blue cheese sauce
60,-SEK
Variety of Cod Fish
with lemons and paprika sauce
55,-SEK
Vegetarian Salad
with marinated beetroot, goat cheese and cashew
45,- SEK
Main Courses
Seafood
served with tagliatelle
145,- SEK
Fried Halibut Filet
with marinated apples and lemon – saffron sauce,
served with boiled sweet potatoes and winter spinach
125,- SEK
Pike-Perch Fillet
served with zucchini rostii,
scallops and aromatic pesto with green parsley
115,- SEK
Grilled Beef Filet ”Oskar”
with white crab meat, baked tomato,
fresh asparagus and béarnaise sauce, grilled potatoes
155,- SEK
Leg of Lamb
served with puree potatoes,
glazed pumpkin , red onion, fig confiture
with mint and marsal sauce
140,- SEK
Pork Roulade
stuffed with cheese and mushroom mousse with estragon sauce,
classic italian dumplings, calvados sorbet
120,- SEK
Pasta Tagliatelle
served with classic bolognese sauce and mushrooms
120,- SEK
Shell Cotilioni Pasta
stuffed with boletus mushrooms and spinach sauce
100,-SEK
Dessert
Crème Brulee
with raspberry – cognac sauce
50,- SEK
Pear Mishmash „Zabajone”
with cherry sauce
45,- SEK
„Skania” Ice Cream
45,- SEK