Majowe kursy w Instytucie Kulinarnym w Krakowie
Opublikowano: 20-05-2010

W INSTYTUTCIE KULINARNYM w KRAKOWIE przeprowadzono w pierwszej połowie maja kursy z kuchni włoskiej oraz francuskiej. Podczas tych kursów Instruktorzy nauczyli kucharzy z różnych restauracji z Polski sztuki przygotowywania oraz serwowania potraw z kuchni francuskiej oraz włoskiej.
Po zakończeniu tych kursów odbywały się konkursy wewnętrzne, dzięki którym kursanci otrzymywali certyfikaty ukończenia kursu. Konkursy przeprowadzane były pod okiem Szefów Instruktorów. Uczestnicy przygotowywali potrawy, jakich nauczyli się w trakcie 5 dniowych kursów, między innymi potraw z muli, ślimaków, makaronu, owoców morza, sera koziego, raków, i wiele, wiele innych.
Wszystkich zainteresowanych, zapraszamy na kurs kuchni bankietowo-cateringowej, który odbędzie się pod koniec maja 2010. Będziemy uczyć jak podać i przygotować potrawy dla dużej grupy konsumentów, dania w szerokim asortymencie podawane porcjowo podczas bankietów czy na cateringach.