Medal Europejski dla warszawskiego Centrum Techniki Kulinarnej Doram

Opublikowano: 14-10-2010

Centrum Techniki Kulinarnej DORAM, zostało nagrodzone prestiżową nagrodą – MEDALEM EUROPEJSKIM dla Wyrobów i Usług XXI edycji.  Jest to rekomendacja wystawiona produktom i usługom wyróżnionym przez najważniejszą dla przedsiębiorców instytucję działającą przy Komisji Europejskiej – Europejski Komitet Ekonomiczno-Społeczny oraz przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych (reprezentowane przez ministra ds. członkostwa w UE).

logo_ctk_grupa.jpg

 

Medal Europejski jest niekomercyjnym, ogólnopolskim przedsięwzięciem, którego organizatorem już od 10 lat jest Business Centre Club przy wsparciu Ministerstwa Spraw Zagranicznych (reprezentowanego przez ministra ds. członkostwa w UE) i Honorowym Patronacie Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego z siedzibą w Brukseli.

Wyróżnienie to,  przyznawane jest corocznie firmom działającym na obszarze Polski, spełniającym standardy europejskie. Jest świadectwem dobrej jakości i promocji metod jej osiągania oraz potwierdzeniem innowacyjności i dynamicznego rozwoju firmy. Oprócz weryfikacji danych ekonomicznych i stosowania europejskich procedur prawnych, Komisja analizuje opinie klientów firmy, które przedstawiane są w formie referencji. To bardzo ważny aspekt, który uwiarygodnia prawidłowe funkcjonowanie firmy na rynku odbiorców i potwierdza atrakcyjność oferty.

Centrum Techniki Kulinarnej DORAM to jedyne takie miejsce w Polsce, a może i w Europie. Jego wyjątkowość wynika nie tylko z położenia, ale przede wszystkim ze staranności przygotowania do funkcji, jaką ma pełnić. Jest miejscem praktycznego zapoznania się z technologią kuchni, a także miejscem szkoleń, pokazów, spotkań, konkursów gastronomicznych oraz centrum prezentacji sprzętu dla restauracji, cukierni, barów i wszelkich dziedzin pokrewnych gastronomii.

W odróżnieniu od miejsc służących głównie nauce gotowania, CTK DORAM daje możliwości praktycznego poznania wszelkich technik gotowania oraz zasad prawidłowego doboru sprzętu używanego w gastronomii, cukiernictwie, przetwórstwie żywności czy dziedzinach pokrewnych.

Jest to miejsce, w którym można: uczyć się, wymieniać doświadczenia, doskonalić lub zaprezentować swój talent, wiedzę, produkty i usługi.

Centrum Techniki Kulinarnej znajduje się w biznesowym sercu Warszawy, przy ul. Racjonalizacji 5, w  pobliżu Galerii Mokotów. Odbywają się tu jedne z najważniejszych konkursów zarówno o zasięgu ogólnopolskim, jak i międzynarodowym. Powierzchnia ponad 700 m² profesjonalnie zagospodarowanej przestrzeni szkoleniowej zapewnia możliwość realizowania warsztatów kulinarnych na niespotykaną skalę. Dzięki temu, a także estetyce wykończenia zarówno sprzętu jak i wnętrz, odbywają się tu także realizacje planów zdjęciowych do programów telewizyjnych i filmów reklamowych.

zdjcie_ctk.jpg

Częstymi klientami są także firmy eventowe oraz klienci nie związani z branżą gastronomiczną, którzy organizują w CTK kulinarne spotkania firmowe służące integracji swoich pracowników.  Wielokrotnie organizowane są także warsztaty lub bezpłatne szkolenia z zakresu nowych technologii i zasad bhp, dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych z całej Polski.

Właścicielem Centrum Techniki Kulinarnej jest Dora Metal Sp. z o.o.– wiodąca w branży gastronomicznej w Polsce, firma z długoletnią tradycją i doświadczeniem w projektowaniu i produkcji profesjonalnych urządzeń dla sektora HORECA. W skład grupy wchodzą także: Fabryka Maszyn i Urządzeń Gastronomicznych Kromet  Sp. z o.o. oraz Hurtownia Urządzeń Gastronomicznych Haspol Sp. z o.o.

  logo_dora-metal_grupa.jpg

Kontakt do Centrum Techniki Kulinarnej:

Andrzej Parafiniuk

Dyrektor Oddziału Dora Metal

Parafiniuk@dora-metal.pl

Tel. 0660 455 435