Meksykańska podróż z koreczkami

Opublikowano: 13-09-2010

Pochodząca z tropikalnych terenów Ameryki Południowej papryka to warzywo, które zawojowało kuchnię na całym niemal świecie. Ojczyzną papryki stał się Meksyk – obecna jest w każdej niemal potrawie meksykańskiej kuchni, stając się wręcz jej symbolem, rozpoznawalnym przez wszystkich smakoszy. O nich też pomyślała firma SEKO S.A., podając na nasz stół Koreczki śledziowe po meksykańsku.

koreczki_sledziowe_po_meksykansku_seko_sa.jpg

Papryka to warzywo wyjątkowe – wyrafinowane w smaku, niosące dużą dawkę zmysłowych doznań. Raz posmakowana staje się niezbędnym składnikiem codziennego gotowania, wnosząc do tradycyjnych potraw nutę egzotyki rodem z ojczystych dla tego warzywa kraju. Świeża czy suszona, w formie pasty lub mielonej przyprawy – zawsze pełna aromatu, którego nic nie jest w stanie zastąpić.

Jeśli paprykę lubimy, nie mamy jednak czasu na kulinarne eksperymenty, spróbujmy Koreczków śledziowych po meksykańsku SEKO S.A. – wyśmienitego połączenia znanych wszystkim ryb z aromatycznym przybyszem z dalekich krajów.

Smacznie, praktycznie, w meksykańskim stylu

Koreczki śledziowe po meksykańsku SEKO S.A. to przekąska gotowa do spożycia, powstała w wyniku połączenia delikatnego mięsa śledzi z wyśmienitą marynatą. Podstawą potrawy są niewielkie koreczki śledziowe, uzupełnione olejową marynatą, wzbogaconą marynowaną cebulką z przyprawami. Główną rolę gra wśród nich ekstrakt z papryki, nadający przekąsce wyjątkowy aromat i smak. Choć połączenie to niecodzienne, możemy być pewni, że wysoka jakość ryb użytych w produkcie, a także wieloletnie doświadczenie firmy w dziedzinie przetwórstwa rybnego, są w tym przypadku gwarancją wybornego efektu.

Choć „Koreczki śledziowe po meksykańsku” firmy SEKO SA to produkt stworzony głównie z myślą o podniebieniu smakoszy, to nie zapomniano również w tym przypadku o ich wygodzie. Przekąska zapakowana jest w nieduże opakowanie, które zaraz po zakupieniu można otworzyć i zajadać się smakołykiem – z dodatkiem pieczywa, kiszonego ogórka, sezonowej sałatki bądź jako samodzielne danie. Koreczki są nieduże, praktycznie „na jeden kęs” – dzięki temu idealnie sprawdzają się w roli przekąski na różnego rodzaju spotkaniach towarzyskich. Podajmy je w miseczce lub na talerzu, przyozdobione kawałkami świeżej papryki, szczypiorkiem i odrobiną posiekanej pietruszki – będą meksykańskim hitem na naszym stole!

Cena: ok. 3,40 zł (220g).

Skład: filety śledziowe marynowane, olej roślinny, cebula marynowana, przyprawy, ekstrakt z papryki.

Opakowanie:220g, 120g.

Więcej informacji na: www.sekosa.pl

źródło: firma SEKO S.A