Międzynarodowe Targi Spożywcze Anuga 2019
Opublikowano: 10-10-2019
Odbywające się co dwa lata w Kolonii Targi Anuga to największa tego typu impreza wystawiennicza w Europie oraz jedna z najważniejszych na świecie. Pośród ponad siedmiu tysięcy wystawców, swoją szeroką ofertę zaprezentowała polska firma Sawex Foods. Była do najlepsza okazja do przedstawienia oferty nie tylko dobrze znanych marek, takich jak Halina, Britta i Petit, ale także premiery nowości – linii produktów bezglutenowych.
W dniach 5-9 października Targi przyciągnęły największych producentów m.in. żywności ekologicznej, wyrobów cukierniczych, mleczarskich, mrożonek, mięsa, przekąsek czy napojów. Tegoroczna edycja była wyjątkowa nie tylko ze względu na liczbę wystawców oraz rzeszę ponad 160 tysięcy odwiedzających.
Smaki przyszłości
W tym roku wydarzenie obchodziło okrągły jubileusz 100-lecia, bowiem pierwsza edycja odbyła się jeszcze w 1919 roku. Wiązało się z wieloma dodatkowymi atrakcjami w postaci wydarzeń towarzyszących, kongresów eksperckich i paneli z udziałem gości specjalnych. Najważniejszego na kontynencie miejsca spotkań biznesowych branży spożywczej to obowiązkowy punkt na mapie targów największych firm. Anuga jest jedną z najbardziej wartościowych platform wymiany doświadczeń i rozwoju przemysłu spożywczego. – Globalny przegląd oferty najważniejszych producentów i dystrybutorów żywności wyznacza trendy dla branży na najbliższe lata. Na Targach nie mogło więc zabraknąć także nowości produktowych Sawex Foods.
Bezglutenowe nowości
Polski producent postawił na prezentację flagowej oferty wszelkiego rodzaju kasz, ryżu, płatków śniadaniowych i roślin strączkowych, ale także produktów z linii Halina BIO oraz marki Petit, takich jak ciastka zbożowe i dania gotowe na bazie kasz. Największe zainteresowanie wśród odwiedzających wzbudziła absolutna nowość w portfolio Sawex Foods.
źródło: Sfera Group