Nagrodzeni na Targach HORECA 2010

Opublikowano: 23-11-2010

img_6450_resize.jpg

Wyniki Konkursu Na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii towarzyszący Targom HORECA 2010  

img_6342_resize.jpg

 

W dniu 17.11.2010 Komisja Konkursowa w składzie:Sławomir Grzyb – Prezes CTI Media, gastrona.pl – Przewodniczący Komisji

Barbara Czarnecka – BROG Media Biznesu

Eliza Maniewska – Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

Piotr Chojnacki – Wiceprezes Małopolskiej Izby Hotelarskiej GREMIUM

Monika Jaszcza – Targi w Krakowie Sp. z o.o.

img_6560_resize.jpg

przyznała  Nagrody Targów HORECA 2010 w Konkursie Na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii.  

W kategorii Urządzenia gastronomiczne:ex aequo

-Gastro Prestige

Piec do pizzy obrotowy GT140/10 GIOTTO

-Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.

Ekspres do kawy LaCiubali Q10 Milk PS

 img_6559_resize.jpg

W kategorii Artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii:ex aequo

-Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.

Kawa ziarnista MK Cafe Espresso Professional

-KARLOFF s.r.o.

Linia TATRATEA liqueurs – product range 

Komisja przyznała  także Wyróżnienia Targów HORECA 2010 w Konkursie Na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii w kategoriach:

Urządzenia gastronomiczne:
-Bydgoskie Zakłady Maszyn Gastronomicznych Ma-Ga Sp. z o.o.

Krajalnica żywności Model 210p/210pT

img_6399_resize.jpg



Artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii:
-CORRIDA Bartłomiej Olek

Szynka Serrano Bodega 12 miesięcy dojrzewająca

 img_6404_resize.jpg img_6548_resize.jpg

Bardzo ważnym elementem tegorocznej edycji Targów ENOEXPO były dwa konkursy winiarskie:

Konkurs Winiarski o Medal ENOEXPO 2010 oraz Konkurs Polskich Win o Medal ENOEXPO 2010. Organizator – Targi Enoexpo, przy merytorycznym wsparciu serwisu Vinisfera.pl – zadbał, by konkurs przygotowany został zgodnie z międzynarodowymi standardami. Zaproszono profesjonalne jury, wszyscy jego członkowie reprezentowali różne środowiska, jednak ściśle związane z branżą winiarską. Celem konkursu było wyłonienie najlepszych win zgłoszonych na konkurs.

W tym roku jury przyznało 90 medali. Podczas targów można było poznać zwycięzców w poszczególnych kategoriach, a także spróbować nagrodzonych win.



3. KRAKOWSKI PUCHAR LATTE ART


Po trzech latach do stolicy Małopolski wróciły zawody w profesjonalnym parzeniu kawy. Konkurencja w jakiej występowali bariści odbyła się tu premierowo były to zawody w malowaniu na kawie, które fachowcy nazywają latte art. 

Do zawodów zakwalifikowali się:

1.    Dawid Waloń z Rybnika – sieć lodziarni Lodomania

2.    Mateusz Gaca z Poznania – sieć kawiarni Coffee Heaven

3.    Michał Pluta z Poznania – sieć kawiarni Icoffe

4.    Michał Knap-Dam z Warszawy – sieć kawiarni Green Coffee

5.    Bartek Orzechowski z Rybnika – sieć lodziarni Lodomania

6.    Agnieszka Rojewska z Poznania – sieć kawiarni Coffee Heaven

7.    Paweł Lementowicz z Warszawy – ArtCoffe

8.    Radosław Darnowski z Łodzi

Zawodnicy rywalizowali ze sobą w bitwach kawowych zorganizowanych w systemie pucharowym. Najpierw zostali rozlosowani w cztery pary ćwierćfinałowe w wyniku, których zostali wyłonieni półfinaliści a później uczestnicy finału.

W pojedynkach bariści musieli przygotowywać cappuccino ozdobione wzorami, które wylosowali, bądź podanymi z publiczności. Ponieważ na kawie można namalować wszystko, a jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia na cappuccino zobaczyliśmy twarze, zwierzęta, w tym nawet konia, słonia i smoka, do tego mnóstwo serc i rosett.

    W jury, które oceniało kawy znaleźli się eksperci kawowi Akademii Espresso Adam Mróz, Leszek Borowiak, Janusz Leszkiewicz, przedstawiciel Targów Horeca Tomasz Krupa, reprezentacja Przeglądu Gastronomicznego Maryla Burska i Marta Galińska, Mistrz Polski Latte Art. Marcin Michalik, przedstawicielka Interii oraz Andrzej Jankowski z Palarni Galaxia. Zawody poprowadził specjalista Akademii Espresso – Marcin Moczydłowski.

Ostatecznie do finału dostał się Mateusz Gaca i Radek Darnowski, o trzecie miejsce na podium walczyła Agnieszka Rojewska i Michał Pluta. Po zaciętym boju i przepięknych kawach zwyciężył Mateusz Gaca. Na drugim miejscu uplasował się Radek Darnowski, a na trzecim Michał Pluta.

Nagrodzeni na Targach HORECA 2010

Opublikowano: 23-11-2010

Wyniki Konkursu Na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii towarzyszący Targom HORECA 2010

 W dniu 17.11.2010 Komisja Konkursowa w składzie:

Sławomir Grzyb – Prezes CTI Media, gastrona.pl – Przewodniczący Komisji

Barbara Czarnecka – BROG Media Biznesu

Eliza Maniewska – Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

Piotr Chojnacki – Wiceprezes Małopolskiej Izby Hotelarskiej GREMIUM

Monika Jaszcza – Targi w Krakowie Sp. z o.o.

przyznała  Nagrody Targów HORECA 2010 w Konkursie Na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii. 

W kategorii Urządzenia gastronomiczne:

ex aequo

-Gastro Prestige

Piec do pizzy obrotowy GT140/10 GIOTTO

-Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.

Ekspres do kawy LaCiubali Q10 Milk PS

 

W kategorii Artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii:

ex aequo

-Strauss Cafe Poland Sp. z o.o.

Kawa ziarnista MK Cafe Espresso Professional

-KARLOFF s.r.o.

Linia TATRATEA liqueurs – product range

 

Komisja przyznała  także Wyróżnienia Targów HORECA 2010 w Konkursie Na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii w kategoriach:

Urządzenia gastronomiczne:

-Bydgoskie Zakłady Maszyn Gastronomicznych Ma-Ga Sp. z o.o.

Krajalnica żywności Model 210p/210pT

 

Artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii:

-CORRIDA Bartłomiej Olek

Szynka Serrano Bodega 12 miesięcy dojrzewająca