Najlepsze smaki prosto z Tajlandii
Opublikowano: 02-10-2013

Restauracja PAPAYA to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. Co ją wyróżnia? Przede wszystkim doskonała kuchnia oparta na tradycyjnych tajskich recepturach oraz oryginalne składniki i przyprawy sprowadzane prosto z Tajlandii. Miłośnicy niebanalnych, orientalnych smaków i produktów najlepszej jakości z pewnością docenią PAPAYĘ i będą chętnie do niej wracać.
Moc świeżych składników i doskonałe owoce morza
W restauracji PAPAYA szefowie kuchni ogromną wagę przywiązują do świeżości wszystkich składników kreowanych tutaj dań, dlatego tak wiele z nich jest importowanych. Dwa razy w tygodniu prosto z Tajlandii przylatują wyjątkowe przyprawy m.in.: liście bananowca, trawa cytrynowa, tajskie czerwone chilli, galangal, pok czoy, liście limanowca oraz kolby tajskiego pieprzu. Innymi sprowadzanymi, oryginalnymi dodatkami do potraw są: zielona papaja, papaja słodka oraz mango, których smak znacznie różni się od tych dostępnych w polskich sklepach. Do ozdabiania potraw wykorzystywane są kwiaty specjalnej, jadalnej odmiany orchidei, również sprowadzanej z Tajlandii. PAPAYA jako pierwsza restauracja w Warszawie wprowadziła do swojego menu świeże ostrygi. Aby Goście mogli delektować się tym specjałem, restauracja stworzyła specjalne akwarium, w którym ostrygi przebywają w warunkach podobnych do swojego naturalnego środowiska. Po przybyciu do restauracji ostrygi wrzucane są do wody, która ma właściwą, stałą temperaturę i jest odpowiednio zasolona. Dzięki temu ostrygi są bardziej soczyste i aromatyczne. Inną atrakcję stanowią homary, również przechowywane w specjalnie przygotowanym do tego akwarium. Dwa razy w tygodniu do restauracji dowożone są świeże ryby. Szef kuchni osobiście sprawdza każdą sztukę i ocenia, czy spełniają one odpowiednie standardy. Dzięki temu może mieć całkowitą pewność, że podaje swoim Gościom produkty absolutnie najlepszej jakości.
Stałe pozycje w menu i okazjonalne specjały

Teppanyaki – niezwykły kulinarny show