Narodowa Reprezentacja Polski na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie 2012r.
Opublikowano: 12-12-2011

W dniach 07/08-12-2011 w Poznaniu w Hotelu Polonez i w WSHiG odbyło się spotkanie robocze Narodowej Reprezentacji Polski na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie 2012 roku.
W spotkaniu wzięli udział:
Team Capitan Grzegorz Cielecki
1 Chef Przemysław Wieloch
2 Chef Krystian Skwierz
3 Chef Rafał Targosz
4 Chef Janusz Pyra
Pastry chef Tomasz Deker
Menager zespołu Jacek Kępa
PR Manager Waldemar Hołówka
Spotkanie to zainaugurowało oficjalne zatwierdzenie składu Narodowej Reprezentacji Polski na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie 2012 roku.
Po przebrnięciu wszystkich niezbędnych procedur zgłoszeniowych /również opłacie wpisowego i kaucji/ można stwierdzić z zadowoleniem iż Polska Kulinarna Reprezentacja Narodowa oficjalnie widnieje w rozkładzie startujących drużyn Narodowych podczas Olimpiady IKA Erfurt 2012
Tabela startu drużyn narodowych;
Narodowy kulinarne Drużyny – HOT
IKA / kulinaria olimpiada w 2012 r.
Sobota, 06.10. |
Niedziela, 07.10. |
Poniedziałek, 08.10. |
Wtorek, 09.10. |
|
1 |
Kanada |
Norwegia |
Dania |
Szwajcaria |
2 |
Niemcy |
USA |
Australia |
Szwecja |
3 |
Turcja |
Słowenia |
Finlandia |
Scotland |
4 |
Węgry |
Republika Południowej Afryki |
Anglii |
Luksemburg |
5 |
Chorwacja |
Malezja |
Japonia |
Holandia |
6 |
Słowacja |
Egipt |
Polska |
Islandia |
7 |
Rumunia |
Hongkong |
Korea Południowa |
Portugalia |
8 |
Walia |
Cypr |
Bułgaria |
Malta |
9 |
Czechy |
Izrael |
Irlandia |
Włochy |
Narodowy kulinarne Drużyny – COLD
IKA / kulinaria olimpiadą w 2012 r.
Sobota, 06.10. |
Niedziela, 07.10. |
Poniedziałek, 08.10. |
Wtorek, 09.10. |
|
1 |
Dania |
Szwajcaria |
Kanada |
Norwegia |
2 |
Australia |
Szwecja |
Niemcy |
USA |
3 |
Finlandia |
Scotland |
Turcja |
Słowenia |
4 |
Anglii |
Luksemburg |
Węgry |
Republika Południowej Afryki |
5 |
Japonia |
Holandia |
Chorwacja |
Malezja |
6 |
Polska |
Islandia |
Słowacja |
Egipt |
7 |
Korea Południowa |
Portugalia |
Rumunia |
Hongkong |
8 |
Bułgaria |
Malta |
Walia |
Cypr |
9 |
Irlandia |
Włochy |
Czechy |
Izrael |
Data: 5 – 10 października 2012 Miejsce / Miasto: Erfurt,
Chcemy złożyć szczególne podziękowanie dla Zarządu OSSKiC za poparcie i udzielenie autoryzacji zgłoszeniowej z ramienia WACS oraz Romanowi Dawidowi Tauber- Rektorowi z WSHiG w Poznaniu za wsparcie finansowe podczas rejestracji drużyny, oraz wszystkim, którzy wspierają i chcą wesprzeć Polski Narodowy Team.
Z tego też miejsca serdecznie zapraszamy sponsorów którzy byliby zainteresowani wsparciem przygotowań tj. treningów , szkoleń, które intensywnie rozpoczną się od stycznia 2012 roku, planowane jest przeprowadzenie ok. 30 treningów 2-3 dniowych.
Spotkanie rozpoczęło się od prezentacji kitli, które zaprezentował Maciej Stojkowski z firmy kitle.pl – oficjalny sponsor kompletnej odzieży dla reprezentacji,
Następnie odbyła się sesja zdjęciowa wykonana przez Jędrzeja Stelmaszek z firmy Studio Grappa – oficjalnego fotografa reprezentacji narodowej.
Na spotkaniu zostały omówione i ustalone założenia funkcjonowania Teamu z zachowaniem wszelkich procedur prawnych,
– omówiono założenia budżetowe
– ustalono harmonogram treningów i szkoleń Teamu
– zawodnicy wyrazili wspólną aprobatę uczestnictwa w teamie ponad wszelkimi podziałami za czym przemawia skład zespołu reprezentowanego przez członków z różnych organizacji kulinarnych, za nadrzędny cel stawiana jest wspólna zespołowa praca i dobre przygotowanie się do startu w Olimpiadzie!
– ustalono termin najbliższego spotkania na 9 styczeń 2012 w Poznaniu.
Spotkanie zakończyło się wspólnym obiadem w WSHiG przy ul. Nieszawskiej za okazaną gościnność Dziękujemy Panu Rektorowi.
Z kulinarnymi pozdrowieniami
PR Menager Waldemar Hołówka