Nowa kategoria produktów na rynku – Paola Kompoty Domowe

Opublikowano: 15-06-2010

kompoty007.jpg10 czerwca w Parku Skaryszewskim w ogrodzie Karczmy u Dedka odbył się piknik, medialnie zwiastujący wprowadzenie na rynek Paola Kompotów Domowych. O produkcie opowiedziała Pani Izabela Głodek – Group Brand Manager.

Hoop Polska wprowadziła na rynek nową linię produktów – Kompot Domowy pod marką Paola, których smak nawiązuje do najlepszych polskich tradycji kulinarnych.

Kompot Domowy to napój na co dzień. Dzięki smakowi, który przypomina domowe produkty naszych babć,  szybko i łatwo urozmaicimy każdy rodzinny obiad.

Unikalna receptura zastosowana przy tworzeniu produktu Paola Kompot Domowy sprawia, że jest on delikatnym i łagodnym napojem, który przypadnie do gustu całej rodzinie. Purée owocowe, wykorzystane do produkcji kompotów, nadaje im niepowtarzalny smak, który przywodzi na myśl najlepsze babcine tradycje kulinarne.

truskawka001.jpg     wisnia001.jpg     jablko001.jpg    kompoty004.jpg

Paola – Kompot Domowy stworzony na bazie owoców pochodzących z polskich sadów i ogrodów dostępny jest w trzech tradycyjnych smakach: jabłko, wiśnia i truskawka. Dzięki pojemności butelki PET 1,5l wszyscy domownicy będą mogli rozkoszować się smakiem tego delikatnego napoju.

kompoty006.jpg   kompoty005.jpg

Dopełnieniem  pikniku Paoli były warsztaty kulinarne prowadzone przez Roberta Sowę. Na czterech stanowiskach osoby z publiczności przygotowywały pyszne dania. Mistrza kuchni wspomagali koledzy po fachu.

kompoty008.jpg   kompoty009.jpg

I tak bruschetta oraz grissini z szynką prosciutto wykonywana była pod bacznym okiem Sebastiana Jakimiaka. Zaś grillowane szaszłyki yakitori z łososia norweskiego w orientalnej marynacie z prażonymi ziarnami sezamu przygotowywane były pod dyrygenturą Krzysztofa Barańskiego.

kompoty.paola022.jpg   kompoty010.jpg

Zaś sam Mistrz Robert Sowa wspomagał zespół robiący chłodnik z botwinki z pieczoną cielęciną i jajkiem przepiórczym. Nie możemy zapomnieć o młodym duecie, który częstował wszystkich zainteresowanych tartą z koziego sera z karmelizowaną czerwoną cebulą i szpinakiem (na końcu podajemy przepis).

 

kompoty_stand.bmp 

Oczywiście do tych smakowitości idealnie pasował kompot Paola. Dzień był naprawdę upalny, więc kompoty lały się strumieniami do szklanek, będąc wspaniałym orzeźwieniem.

Myślę, że każdy znajdzie swój smak kompotu, a do wyboru ma truskawkę, jabłko i wiśnię 🙂

 

 

****

TARTA Z KOZIEGO SERA

Z KARMELIZOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ I SZPINAKIEMtarta_koziser001.jpg

Składniki dla 4 osób:200 g pokrojonego w grube plastry twardego koziego sera

3 jajka

250 ml śmietany

100 g karmelizowanej, czerwonej cebuli

100 g sparzonego szpinaku

Karmelizowana cebula:3 pokrojone w piórka czerwone cebule

150 ml czerwonego wytrawnego wina

2 łyżki cukru

30 ml czerwonego octu winnego

1 łyżka grenadiny

1 łyżka miodu pszczelego

Ciasto:200 g mąki pszennej

½ łyżeczki soli

90 g masła

4 łyżki kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:W rondelku zagotować cukier z octem winnym, gdy zacznie gęstnieć dodać cebulę i dusić 2 minuty. Następnie dodać czerwone wino, miód i grenadinę. Całość gotować do momentu, aż cebula zgęstnieje.

Mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem, dodać śmietanę i sól, dokładnie wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji. Wyrobione ciasto owinąć plastikową folią i włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować, podsypując je lekko mąką. Formę do tarty o średnicy ok. 10 cm posmarować masłem i wyłożyć ciastem tak, aby brzeg ciasta lekko wystawał ponad rant. Po umieszczeniu w formie, ciasto włożyć do lodówki na ok. 30 minut, a następnie piec przez około 15 minut w temperaturze 190ºC, pamiętając o lekkim nakłuwaniu ciasta czubkiem noża. Na ostudzonym cieście umieścić równą warstwę karmelizowanej cebuli. Jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, dodać szpinak. Masę śmietanowo-szpinakową ułożyć na cebuli, na wierzchu poukładać plasterki koziego sera i lekko je docisnąć. Piec ok. 25 minut w temperaturze 140ºC. Do tego dania polecam pyszny kompot wiśniowy.

SMACZNEGO!!!

paola_logo.jpg   

ZAPRASZAMY DO GALERII ZDJĘĆ 🙂