Nowa zdrowa „oaza” w Łodzi
Opublikowano: 01-04-2014

W łódzkim centrum Piotrkowska 217 zainaugurowano w sobotę akcję „Dobry Targ”. Od kwietnia w każdą sobotę w pofabrycznych zabudowaniach XIX-wiecznej fabryki maszyn będzie można kupić różnorodne ekologiczne produkty pochodzące od małych, lokalnych wytwórców.

– Celem naszego projektu jest organizowanie regularnych targów zdrowego jedzenia w centrum Łodzi. Po sobotnim sukcesie zapewniamy, iż podobne imprezy będziemy organizować przy Piotrkowskiej 217 w przyszłości – mówi Radosław Szwugier, koordynator projektu Piotrkowska 217.
Piotrkowska 217 na stałe wpisuje w kulinarny krajobraz Łodzi. Dobry Targ to kolejna po styczniowym Łódzkim Street Food Festivalu, inicjatywa mająca na celu promocję zdrowego żywienia w Łodzi. „Piotrkowska 217” to projekt spółki Okam Capital, do której należą pofabryczne budynki. Deweloper za namową grupy łodzian zrezygnował z wcześniejszych planów przeznaczenia terenu pod osiedle mieszkaniowe. Inwestor zgodził się zrealizować plan stworzenia w tym miejscu centrum dla młodych, kreatywnych ludzi.