Nowe kremy w ofercie Martin Braun

Opublikowano: 13-08-2010

Martin Braun, lider w branży cukierniczej i piekarniczej, wprowadził do swojej oferty trzy nowe kremy do nadziewania i zapiekania: Covela, Nuss Plus oraz Cremochoc. Zgodnie ze strategią koncernu Martin Braun Gruppe, Polska jest pierwszym krajem, w którym dostępne są te trzy nowe produkty.

braun_logo001.jpgNowe kremy wyprodukowane przez Martin Braun to dwa kremy do nadziewania: krem czekoladowy Covela, krem orzechowy Nuss Pluss oraz jeden krem do zapiekania Cremochoc. Są to produkty gotowe do użycia prosto z wiaderka. Dzięki swojej gęstej konsystencji są bardzo wydajne i w łatwy sposób łączą się z pastami smakowymi, tłuszczami i alkoholem. Dzięki tym właściwościom można dowolnie zmieniać i podkreślać ich smak. Kremy Martin Braun znajdują idealne zastosowanie w przedkładaniu ciast, wafli, pralin i tortów, jako dekoracje oraz do szprycowania (Covela, Nuss Pluss). Mają delikatny połysk i mogą być również ubijane. Nadzienie Cremochoc idealnie się zapieka nie powodując twardości produktu.

Kremy produkowane są w Niemczech przy zastosowaniu najnowszych technologii. Koncern Martin Braun Gruppe, podjął decyzję o wprowadzeniu nowych kremów w pierwszej kolejności na rynek polski.

martinbraun_opakowania.jpg

Trzy nowe kremy to odpowiedź na sugestie naszych Klientów. Testowe prezentacje wykazały ogromne zainteresowanie tymi produktami na rynku polskim. Wierzę, że wysoka jakość, wszechstronność zastosowania kremów Covela, Nuss Pluss i Cremochoc przyczyni się do poszerzania oferty naszych Klientów– informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z o.o. 

Więcej o produktach Martin Braun na stronie internetowej: www.martinbraun.pl

 martinbraunulotka.jpg    martinbrau.jpg

***

Martin Braun KG należąca kapitałowo do Grupy Dr. Oetker jest liderem na rynku europejskim w produkcji mieszanek do ciast i aromatów. Na ofertę składa się ponad 500 produktów z asortymentu środków do pieczenia, nadzień na zimno i do zapiekania, polew, żeli i środków zagęszczających, stabilizatorów. Wysoka jakość na bazie najlepszych surowców, nowoczesna technologia produkcji oraz dobry serwis zapewniają firmie Martin Braun wieloletnie zaufanie klientów. W skład Martin Braun Gruppe wchodzą: Agrano AG, Martin Braun KG, C. Siebrecht Sohne KG, Arconsa, Wolf ButterBack, Cresco Spa.oraz Martin Braun Sp. z o.o. (Polska) i Martin Braun Kft. (Węgry). Martin Braun w Polsce sprzedaje swoje produkty od 15 lat. Klienci firmy mają do wyboru oprócz ponad 150 produktów z siedmiu grup asortymentowych takich jak: aromaty, stabilizatory, mieszanki do ciast i chlebów, nadzienia, żele i środki zgęszczające, polewy, dekoracje oraz włoskie pasty do lodów. Oprócz tego także kilkadziesiąt produktów firmy Dr. Oetker Polska. Martin Braun Sp. z .o.o. zdobyła wiele nagród i wyróżnień. W ostatnim czasie firmę nagrodzono m.in. prestiżową „Gazelą Biznesu 2007” oraz nagrodą specjalną za „Najciekawszą Nowość Targów” (Choco Frizzy) podczas targów ExpoSweet 2009.