Nowe kursy w Instytucie Kulinarnym w Krakowie
Opublikowano: 09-11-2010

W dniach 25- 29 października 2010 w Instytucie Kulinarnym w Krakowie odbyły się kursy z zakresu Nowoczesnej Kuchni Polskiej (3 dni) oraz Kuchni Bankietowo- Cateringowej (2 dni). Osoby, które przybyły na w/w kursy pochodziły z różnych części kraju. Prowadzący kurs przedstawił uczestnikom najczęściej serwowane potrawy m.in. Rolada z królika, Pasztet z kaczki, Tatar ze śledzia, Cielęcina zapiekana ze szpinakiem, Sandacz w papryce. Kursanci przygotowywali dania zgodnie z poleceniem Instruktora CIC, a następnie je degustowali i wyrażali swoją opinię.
Osoby biorące udział w w/w kursach były zadowolone z tego, na jakim profesjonalnym poziomie są one prowadzone i jak wiele mogły z nich korzystać, by potem móc to wykorzystać w dalszej praktyce.
Kolejne terminy kursów z tego samego zakresu planowane są na miesiąc styczeń następnego roku, tj. 10-12.01.2011 (kuchnia bankietowo- cateringowa) oraz 17-19.01.2011 (nowoczesna kuchnia polska). Bardziej szczegółowe informacje znajdziecie Państwo na naszej stronie internetowej www.culinary.com.pl, na którą serdecznie zapraszamy.