Obiad ze smakiem czyli „Żywiec Zdrój Smakołyk” pasuje do obiadu!

Opublikowano: 12-05-2010

8 maja w Łódzkiej Manufakturze odbył się pierwszy z siedmiu zaplanowanych pokaz kulinarny prowadzony przez młodych, ale uznanych szefów kuchni którzy to do swoich dań polecają Żywiec Zdrój Smako-Łyk.

zywiec_zdroj007.jpg  

Każdy z mistrzów kulinarnych miał za zadanie przygotować po pięć pysznych dań w kategorii jarskie, wieprzowe, drobiowe, wołowe i rybne. Ich smak uzupełniał jeden z czterech Smako – Łyków. I tak kolejno Konrad Birek reprezentował truskawkę, Michał Tkaczyk cytrynę, Sebastian Krauzowicz jabłko a Witek Iwański pomarańcz.

zywiec_zdroj003.jpg zywiec_zdroj004.jpg

Na specjanie w tym celu zbudowanej kuchni zmagali się kucharze a wszyscy chętni mogli uczestniczyć w licznych konkursach i zabawach w których to zdobyć można było między innymi specjalnie na ten cel wydaną książeczkę z przepisami "Smako – Łykowych" mistrzów kulinarnych. W trakcie pokazu można było również dowiedzieć się co nieco o prezentujących swój kunszt szefach kuchni, którzy z chęcią dzielili się ciekawostkami kulinarnymi i zdradzili dlaczego identyfikują się z tymi a nie innymi owocami.

zywiec_zdroj006.jpg

Kolejne pokazy odbędą się:

– w Gdańsku (15.05 – Galeria Manhattan)

– we Wrocławiu (22.05 – Magnolia)

– w Krakowie (29.05 – Galeria Krakowska)

– w Poznaniu (12.06 – Malta)

– w Warszawie (19.06 – Wola Park)

– w Lublinie (26.06 – Plaza) 

zywiec_zdroj002.jpg

Więcej informacji na temat wyżej wymienionych szefów kuchni, ich dań oraz Smakołyków, które polecają do swoich dań znaleźć można na stronie internetowej www.pasujedoobiadu.pl

 zywiec_zdroj001.jpg